Skip to main content

E-aineistot: E-kirjojen lukeminen kotona tai mobiililaitteella

E-kirjan lukeminen

E-kirjat löydät joko alakohtaisista tiedonhaun oppaista tai tältä e-aineisto-sivulta. Mikäli haluat lukea e-kirjaa kotikoneella tai mobiililaitteella, sinun on kirjautuduttava palveluun Centrian sähköpostiosoitteella ja salasanalla.

Centria-kirjaston tarjoamia e-kirjoja voi lukea millä tahansa tietokoneella, puhelimella tai tabletilla. Niitä voidaan lukea verkkoselaimella, Adobe Digital Editions -lukuohjelmalla tai mobiililaitteilla Bluefire Readerillä (Android/iOS).

Osa e-kirjoista voidaan ladata määräajaksi laitteelle. Tällaisia kirjoja on Ebraryn ja Ellibsin palveluissa. Ladattavat kirjat luetaan PC-laitteilla Adobe Digital Editions -ohjelmalla tai Bluefire Reader -ohjelmalla. Lukuohjelmat ovat ilmaisia. Mobiililaitteilla (Android/iOS) voidaan käyttää Bluefire Reader -ohjelmaa. Näitä lukuohjelmia joudutaan käyttämään, koska kirjat ovat DRM-suojattuja. Windows-puhelimilla lataaminen ei ole mahdollista, mutta teoksia voi lukea selaimella. (tilanne 27.1.2016)
 

Lukuohjelman lataaminen mobiililaitteelle (Android / iPad / iPhone)

Luo Adobe-tili osoiteessa http://www.adobe.com/go/digital-editions-createID

Lataa Bluefire Reader laitteesi sovelluskaupasta. Tarvitset Adobe-tilin tunnuksia laitteesi valtuuttamiseen (authorize).

E-kirjojen käyttöominaisuuksia

Ebrary 
Kirjoja voi lukea selaimella tai ne voi ladata kahdeksi viikoksi DRM-suojausta tukevalle lukuohjelmalle (Bluefire Reader). Bluefire Reader on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupasta. Bluefire Readerin lisäksi käyttäjällä tulee olla luotuna myös Adobe -tili, jonka tunnuksia tarvitaan Bluefire Readerin valtuuttamiseen (authorize). Tarkemmat ohjeet Ebraryn kirjojen lataamiseen löytyvät Ebraryn sivuilta http://support.ebrary.com/kb/category/en/download/ .    

Ellibs
Osaa kirjoista voi lukea selaimella. Kirjat ladataan luettavaksi määräajaksi DRM-suojausta tukevalle lukuohjelmalle (Adobe Digital Edition tai Bluefire Reader).  Adobe-lukuohjelma ladataan osoitteesta http://www.adobe.com/fi/products/digital-editions/download.html. Valtuuta (authorize) halutessasi koneesi Adoben tunnuksilla. PC:llä valtuutuksen voi myös ohittaa.

Bluefire Reader on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupasta. Bluefire Readerin lisäksi käyttäjällä tulee olla luotuna myös Adobe tili, jonka tunnuksia tarvitaan Bluefire Readerin valtuuttamiseen (authorize). Tarkemmat ohjeet Ellibsin sivulta http://www.ellibs.com/fi/ohjeet .    

Talentumin Verkkokirjahylly
Kirjoja luetaan selaimella, joten erillistä lukuohjelman asennusta ei tarvita.

Lukuohjelman lataaminen PC:lle

Luo Adobe-tili osoiteessa http://www.adobe.com/go/digital-editions-createID (ei välttämätöntä).

Lataa Adobe Digital Editions. Valtuuta (authorize) halutessasi koneesi Adoben tunnuksilla. PC:llä valtuutuksen voi myös ohittaa.

Lataa Bluefire Reader http://www.bluefirereader.com/windows-app.html . Tee Adobe-tunnukset itsellesi ohjeen mukaan.