Skip to Main Content

Tiedonhakuopas sosiaalialan opiskelijoille

Asiasanat

Suomenkielisten hakusanojen valinnassa kannattaa käyttää apuna esimerkiksi YSOa, Yleistä suomalaista ontologiaa.

Englanninkielisissä hakupalveluissa on usein sisäänrakennettu sanasto. Tutustu palvelukohtaisiin ohjeisiin. Käännösapua saat esimerkiksi monikielisestä MOT-sanakirjastosta. MOTissa on myös lääketieteen erikoissanasto.

Terveysportissa  on lääketieteen termien sanakirja, josta voi tarkistaa sanojen suomenkielisten selitysten lisäksi latinan-, englannin- ja ruotsinkieliset vastineet sekä mahdolliset rinnakkaistermit ja lyhenteet.

Tee hankintaehdotus

Etkö löytänyt etsimääsi kirjaa? Tee hankintaehdotus! Voit samalla myös tehdä varauksen, jolloin saat kirjan lainaan heti, kun se on kirjaston kokoelmassa.

Kirjat ovat tiedonhaun kivijalka

Kirjat muodostavat lehtiartikkelien ohella tiedonhaun peruspilarin. Kirjoja julkaistaan sekä painettuina  että elektronisessa muodossa.
Kirjastoluetteloista, kuten Centria-Finnasta ja Finna.fi:stä  voit painettujen kirjojen lisäksi löytää linkkejä vapaasti  käytettäviin verkkokirjoihin, joita voi lukea vaikkapa mobiililaitteilla.
Kirjasto tarjoaa myös lisensoituja e-kirjapalveluja, joiden kautta löydät sekä kotimaisia että ulkomaisia e-kirjoja.
Osa e-kirjoista vaatii kirjautumisen ammattikorkeakoulun verkkoon. 

Sosiaalityön tutkimuksen päiviin pohjautuvaa julkaisua Tutkiva sosiaalityö julkaistaan yhteistyössä Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian kanssa.

E-kirjapalveluja

Ellibs  tarjoaa luettavaksi e-kirjoja eri aloilta. Kirjaudu palveluun Centria-ammattikorkeakoulun Haka-tunnuksilla.  Ellibs-ohjeet

Ebook Central  sisältää englanninkielisiä e-kirjoja eri aihealueilta. Ebook Central -ohje

VLeBooks on monialainen e-kirjapalvelu. Palvelusta löytyy mm. aiemmin Dawsonera-palvelussa olleet e-kirjat. VLeBooks ohje

Alma Talent Verkkokirjahylly sisältää suomalaisia Alma Talentin kustantamia e-kirjoja erityisesti esimiestyön alueelta. Verkkokirjahylly ohje

Kauppakamarin Ammattikirjastossa  on viisi kokoelmaa: Johtaminen, Juridiikka, Myynti, markkinointi ja viestintä, Talous sekä Työsuhde. 

 

Open Access

OAPEN Library logo and a hyperlink to the service sisältää vapaasti saatavilla olevia akateemisia kirjoja, pääasiassa humanististen ja yhteiskuntatieteiden alalla, mutta se sisältää myös tekniikan ja tekniikan osastoja.

 on maailman suurin monialainen tieteen, teknologian ja lääketieteen alojen avointen kirjojen kustantaja.

 sisältää yli 200 täysin avointa kirjaa ja lehteä kaikilta tieteen aloilta. Kaikki lehdet ja kirjat ovat vertaisarvioituja, ja ne ovat vapaasti ja pysyvästi saatavilla verkossa heti julkaisun jälkeen.