Skip to Main Content

Tiedonhakuopas sosiaalialan opiskelijoille

Kirjat ovat tiedonhaun kivijalka

Kirjat muodostavat lehtiartikkelien ohella tiedonhaun peruspilarin. Kirjoja julkaistaan sekä painettuina  että elektronisessa muodossa.
Kirjastoluetteloista, kuten Centria-Finnasta ja Finna.fi:stä  voit painettujen kirjojen lisäksi löytää linkkejä vapaasti  käytettäviin verkkokirjoihin, joita voi lukea vaikkapa mobiililaitteilla.
Kirjasto tarjoaa myös lisensoituja e-kirjapalveluja, joiden kautta löydät sekä kotimaisia että ulkomaisia e-kirjoja.
Osa e-kirjoista vaatii kirjautumisen ammattikorkeakoulun verkkoon. 

Sosiaalityön tutkimuksen päiviin pohjautuvaa julkaisua Tutkiva sosiaalityö julkaistaan yhteistyössä Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian kanssa.

E-kirjapalveluja

Ellibs  tarjoaa luettavaksi e-kirjoja eri aloilta. Kirjaudu palveluun Centria-ammattikorkeakoulun Haka-tunnuksilla.  Ellibs-ohjeet

Ebook Central  sisältää englanninkielisiä e-kirjoja eri aihealueilta. Ebook Central -ohje

VLeBooks on monialainen e-kirjapalvelu. Palvelusta löytyy mm. aiemmin Dawsonera-palvelussa olleet e-kirjat. VLeBooks ohje

Alma Talent Verkkokirjahylly sisältää suomalaisia Alma Talentin kustantamia e-kirjoja erityisesti esimiestyön alueelta. Verkkokirjahylly ohje

Kauppakamarin Ammattikirjastossa  on viisi kokoelmaa: Johtaminen, Juridiikka, Myynti, markkinointi ja viestintä, Talous sekä Työsuhde. 

 

Open Access

OAPEN Library logo and a hyperlink to the service sisältää vapaasti saatavilla olevia akateemisia kirjoja, pääasiassa humanististen ja yhteiskuntatieteiden alalla, mutta se sisältää myös tekniikan ja tekniikan osastoja.

 on maailman suurin monialainen tieteen, teknologian ja lääketieteen alojen avointen kirjojen kustantaja.

 sisältää yli 200 täysin avointa kirjaa ja lehteä kaikilta tieteen aloilta. Kaikki lehdet ja kirjat ovat vertaisarvioituja, ja ne ovat vapaasti ja pysyvästi saatavilla verkossa heti julkaisun jälkeen.