Skip to Main Content

Tiedonhakuopas Hoitotyön Opiskelijoille

Asiasanat

Suomenkielisten hakusanojen valinnassa kannattaa käyttää apuna esimerkiksi YSOa, Yleistä suomalaista ontologiaa.

Englanninkielisissä hakupalveluissa on usein sisäänrakennettu sanasto. Tutustu palvelukohtaisiin ohjeisiin. Käännösapua saat esimerkiksi monikielisestä MOT-sanakirjastosta. MOTissa on myös lääketieteen erikoissanasto.

Terveysportissa  on lääketieteen termien sanakirja, josta voi tarkistaa sanojen suomenkielisten selitysten lisäksi latinan-, englannin- ja ruotsinkieliset vastineet sekä mahdolliset rinnakkaistermit ja lyhenteet.

Hankintaehdotus

Etkö löytänyt etsimääsi kirjaa? Tee hankintaehdotus! Voit samalla myös tehdä varauksen, jolloin saat kirjan lainaan heti, kun se on kirjaston kokoelmassa.

Hoitoalan kirjallisuutta painettuna ja verkossa

Hoitoalalla julkaistaan paljon kirjallisuutta: oppikirjoja, tutkimuksia ja selvityksiä. Kirjoja julkaistaan sekä painettuina sekä elektronisessa muodossa.

Kirjastoluetteloista, kuten Centria-Finnasta ja Finna.fi, voit painettujen kirjojen lisäksi löytää linkkejä vapaasti käytettäviin verkkokirjoihin.

Kirjasto tarjoaa maksullisia e-kirjapalveluja, joiden kautta löydät sekä kotimaisia että ulkomaisia e-kirjoja.
Tutustu Centria-kirjaston tarjoamiin e-kirjapalveluihin ja palvelukohtaisiin ohjeisiin e-aineisto-oppaan avulla. 

       

E-kirjapalveluja

Ellibs  tarjoaa luettavaksi e-kirjoja eri aloilta. Kirjaudu palveluun Centria-ammattikorkeakoulun Haka-tunnuksilla.  Ellibs-ohjeet

Ebook Central  sisältää englanninkielisiä e-kirjoja eri aihealueilta. Ebook Central -ohje

VLeBooks on monialainen e-kirjapalvelu. Palvelusta löytyy mm. aiemmin Dawsonera-palvelussa olleet e-kirjat. VLeBooks ohje

Alma Talent Verkkokirjahylly sisältää suomalaisia Alma Talentin kustantamia e-kirjoja erityisesti esimiestyön alueelta. Verkkokirjahylly ohje

Kauppakamarin Ammattikirjastossa  on viisi kokoelmaa: Johtaminen, Juridiikka, Myynti, markkinointi ja viestintä, Talous sekä Työsuhde. 

 

Julkari, THL, Edilex

Julkari on Sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan yhteinen avoin julkaisuarkisto. Monista julkaisuista on saatavilla sähköinen versio pdf-tiedostona.