Skip to Main Content

Tiedonhakuopas hoitotyön opiskelijoille

Lehtiartikkelit tiedonhaussa

Hoitotieteellisiä tutkimuksia julkaistaan tieteellisissä julkaisuissa ja ammattilehdissä.  Ammattilehdissä julkaistaan jonkin verran tutkimus- ja katsausartikkeleita. Ammattilehtien seuraaminen jo opiskeluaikana on tärkeää oman ammattitaidon kehittymisen kannalta.
Hoitotyössä käytetään mielellään näyttöön perustuvia tutkimustuloksia (evidence-based nursing). Lue lisää näyttöön perustuvasta toiminnasta Hotuksen sivuilta.

Lehtiartikkeleita voit löytää sekä painettuina että elektronisina. Painettuja hoitoalan lehtiä löydät kirjastosta. Erilaisten hakupalveluiden kautta voit lukea satojen hoitoalan lehtien artikkeleita elektronisessa muodossa, useimmiten pdf-muodossa. 

Tutustu erilaisiin artikkelityyppeihin täällä.

Miten löydän kotimaisia lehtiartikkeleita?

Finna.fi:n  kautta löytyy paljon kotimaisia lehtiartikkeleita.

Medic on kotimaisten terveystieteiden alan aikakauslehtien hakupalvelu. 

Terveysportissa voi lukea Duodecim-lehden, Suomen lääkärilehden, Yleislääkäri-lehden sekä Hoitotiede-lehden artikkeleita.

Journal.fi tarjoaa kotimaisia tieteellisiä verkkolehtiä vapaasti verkossa käytettäväksi.

Palvelussa luettavissa mm. GerontologiaSosiaalipedagoginen aikakauskirjaJanus, sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön tutkimuksen aikakauslehti, Sosiaalilääketieteellinen aikakauslehtiFinnish Journal of eHealth and eWelfare

Tieteellisiä verkkolehtiä Suomessa -sivustolle on kerätty suomalaisia avoimia tieteellisiä verkkolehtiä, tutustu niihinkin!

Kansainvälisiä tietokantoja

Academic Search Complete  - Monialainen kansainvälinen e-lehtien hakupalvelu. Katso ohjevideo

Cinahl  - Kansainvälinen hoitotieteen ja hoitotyön e-lehtien hakupalvelu. Katso ohjevideo

Emerald   - Viitteitä ja kokotekstiartikkeleita mm. liiketalouden, koulutuksen, terveydenhuollon, informaatiotutkimuksen, kielitieteen ja sosiologian aloilta.

Medline  - Lääketieteen ja sen lähialojen (hoitotiede, hammaslääketiede, eläinlääketiede) e-lehtien hakupalvelu. Katso ohjevideo

Sage Journals  - Mm. kasvatustieteen, kulttuurintutkimuksen, lääke- ja terveystieteen, psykologian ja sosiologian alojen e-lehtien hakupalvelu. Sage-ohjeita

Science Direct  - Pääasiassa luonnontieteiden, lääketieteen ja teknisten tieteiden alojen e-lehtien hakupalvelu. Science Direct Tutorials