Muista myös Google Scholar, joka hakee tieteellistä aineistoa. Älä kuitenkaan tyydy pelkästään Google Scholarin tuottamiin tuloksiin. Hyvä tiedonhaun tulos perustuu useiden tietolähteiden käyttöön
Jos artikkelia ei löydy tietokannoista, netin kautta tai pääsy johonkin tietokantaan on hankalaa, voi yrittää etsiä artikkelia erilaisten tahojen kautta. Tässä esitellään muita mahdollisuuksia hankkia artikkeli omaan käyttöönsä:
Uusin tieteellinen tieto ja tutkimustulokset julkaistaan useilla tieteenaloilla tieteellisissä lehdissä. Kirjastojen kokoelmissa on edelleen painettuja lehtiä, mutta lehtiartikkeleita voi käyttää yhä enemmän e-aineistoina kokoteksteinä.
Tieteellisissä lehdissä julkaistaan viimeisin tutkimustieto. Tieteelliset lehdet (peer reviewed) sisältävät myös muita kuin tutkimusartikkeleita, mutta pääosin artikkelit perustuvat tutkimustietoon.
Myös ammattilehdissä julkaistaan jonkin verran tutkimus- ja katsausartikkeleita. Ammattilehtien seuraaminen jo opiskeluaikana on tärkeää oman ammattitaidon kehittymisen kannalta.
Alma Talent ammattilaismediat (ent. Summa) on Alma Talentin julkaisemien lehtien verkkopalvelu.
Alma Talent Media-arkisto Sisältää Talentumin / Alma Talentin julkaisemien lehtien artikkelit kokoteksteinä vuodesta 2001 alkaen.
Journal.fi on suomalaisten tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta. Sivusto on vapaassa käytössä ja siellä on tällä hetkellä noin 30 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa luettavissa e-lehtenä. Tutustu, löytyykö sivustolta jotain sinua kiinnostavaa!
Tieteellisiä verkkolehtiä Suomesta -sivustolta löydät myös tieteellisiä artikkeleita.
Ammattilaismediat Media-arkistot |
Abi Inform -tietokanta sisältää kokotekstiartikkeleita monilta eri aloilta. Tietokannassa on aineistoja myös tekniikan alalta.
Myös Centria-Finnassa voi kätevästi etsiä kansainvälistä aineistoa!
Academic Search Complete on on monialainen kansainvälinen e-lehtien hakupalvelu. Sisältää yli 2000 kokotekstilehteä, joista suuri osa on tieteellisiä, ns. peer reviewed -lehtiä.
Hakutuloksen voi rajata kokoteksteihin valitsemalla "Limit to full text". Tällöin tuloksiin listautuvat vain ne viitteet, joissa on mukana artikkeli kokotekstinä.
Emerald sisältää viitteitä ja kokotekstiartikkeleita mm. liiketalouden, koulutuksen, terveydenhuollon, informaatiotutkimuksen, kielitieteen ja sosiologian aloilta.
IEEE sisältää IEEE:n ja IET:n julkaisemien lehtien kokotekstiartikkelit, konferenssijulkaisut ja kaikki voimassa olevat IEEE:n standardit
Science Direct -palvelu sisältää lehtiä pääasiassa luonnontieteiden ja lääketieteen alalta. Hakua voi rajata aihealueittain, esimerkiksi Engineering
Tuotantotalouteenkin liittyviä lehtiä pääset lukemaan netissä vapaasti näiden tietokantojen kautta:
Suomenkielisten hakusanojen valinnassa kannattaa käyttää apuna esimerkiksi YSOa, Yleistä suomalaista asiasanastoa.
Yleinen suomalainen asiasanasto on tarkoitettu käytettäväksi kirjojen, artikkeleiden, elektronisen aineiston ja muiden aineistojen tiedonhakuun. Sanasto auttaa tietojen tallentajia ja tiedonhakijoita käyttämään yhteistä kieltä.
Logistiikkasanastoa löytyy Logistiikan maailman termisanastosta
Tepa-termipankki sisältää erikoisalojen termejä ja määritelmiä, jotka esitetään monikielisinä termitietueina.
Helecon Mixin asiasanasto sisältää sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä hakusanoja.