Skip to Main Content

Tiedonhakuopas konetekniikan opiskelijoille

Konetekniikan lehdet Centria-kirjastossa

Elektor Electronics - Elektroniikka-alan lehti, joka käsittelee mikro-ohjainjärjestelmiä, konesuunnittelua (CAD), virtapiirejä sekä muita elektroniikan laitteita ja sovelluksia. Tarkista saatavuus Centria-Finnasta.

Hitsaustekniikka - Viimeisin tieto eri hitsausmenetelmistä, hitsauksen automaatiosta, termisestä ruiskutuksesta, laadunvalvonnasta, koulutuksesta, turvallisuudesta ja paljosta muusta. Tarkista saatavuus Centria-Finnasta.

Ilmansuojelu - Välittää tietoa ilmansuojeluun ja ilmastonmuutokseen liittyvistä aiheista tutkimuksen, hallinnon, teollisuuden ja koulutuksen näkökulmasta. Tarkista saatavuus Centria-Finnasta.

Materia - Vuorimiesyhdistyksen julkaisema tieteis-tekninen vuoriteollisuutta, kaivos- ja prosessitekniikkaa sekä materiaalitekniikkaa käsittelevä lehti. Tarkista saatavuus Centria-Finnasta.

Muovi - Plast - Muovialan ammattilehti. Kattaa alan laidasta laitaan: yritysuutiset, kone- ja materiaaliuutiset sekä alan  tapahtumat. Tarkista saatavuus Centria-Finnasta.

Promaint - Käsittelee teollisuuden ja julkisen sektorin tuotantoon sekä laitosten toimintaan ja käytettävyyteen liittyviä asioita. Tarkista saatavuus Centria-Finnasta.

Ohutlevy - Ohutlevyalan ainoa suomalainen tekninen ammattilehti. Se antaa suunnittelijoille, valmistajille ja käyttäjille tietoa uusimmasta tekniikasta, tutkimuksista ja käytännön kokemuksista. Tarkista saatavuus Centria-Finnasta.

Lehtiartikkelit tiedonhaussa

Tutkimuksia julkaistaan tieteellisissä julkaisuissa ja ammattilehdissä.
Lehtiartikkelit voivat olla esimerkiksi alkuperäistutkimuksia (original research),
katsausartikkeleita (review) tai kirjallisuuskatsauksia (systematic review).

Lehtiartikkeleita voit löytää sekä painettuina että elektronisina. Painettuja lehtiä löydät kirjastosta, ja niitä voi lainata, skannata tai kopioida omaan käyttöön. Erilaisten hakupalveluiden kautta voit lukea satojen lehtien artikkeleita elektronisessa muodossa, useimmiten pdf-muodossa. 

Tutustu erilaisiin artikkelityyppeihin täällä.

E-lehdet ja lehtiartikkelit Centria-kirjastossa

 Academic Search Complete  on monialainen ja erittäin laaja tietokanta. Se sisältää kokotekstiartikkelien lisäksi viitetietoja, abstrakteja, konferenssijulkaisuja, raportteja ja kirjoja lähes kaikilta tieteenaloilta. Apua ja ohjeita löytyy linkin videosta: linkki

 Alma Talent ammattilaismediat  sisältää Alma Talentin tekniikan ja talouden lehdet. Palvelu sisältää lehdet: Arvopaperi, Kauppalehti, Kauppalehti Fakta, Kauppalehti Optio, Mediuutiset, Mikrobitti, Talouselämä, Tekniikka & Talous, Tivi sekä Uusi Suomi.

 Alma Talent arkisto  on Alman ammattilehtien artikkelien tietokanta. Uudet lehtiartikkelit lisätään palveluun kahden viikon viiveellä. Ohjeita arkiston käyttöön löydät oheisesta linkistä: linkki

 DOAJ - Directory of Open Access Journals sisältää vapaasti saatavilla olevia kansainvälisiä ja vertaisarvioituja tieteellisiä julkaisuja, lehtiä, artikkeleita ja niiden metadataa useilta eri tieteenaloilta. Ohjeita DOAJ:n käyttöön (englanniksi)

 IEEE Xploren  tietokanta sisältää artikkeleita, standardeja, konferenssijulkaisuja sekä e-kirjoja useilta eri tieteen ja tekniikan aloilta. Ohjeita tietokannan käyttöön

 Journal.fi on uusi tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta. Sivustolla on tällä hetkellä luettavissa noin 100 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa.

 Science Direct  on tietokanta, joka sisältää tieteellisten julkaisujen vertaisarvioituja kokotekstejä pääasiassa luonnontieteiden, lääketieteen ja teknisten tieteiden alalta vuodesta 1995 lähtien. Ohjeita Science Directin käyttöön

 Tieteelliset verkkolehdet sisältää Suomessa julkaistavia tieteellisiä verkkolehtiä ja muita tiedeyhteisöjen verkkojulkaisuja. Artikkelit ovat vertaisarvioituja ja luettavissa enintään kahden vuoden viiveellä ilmestymisestä.