Skip to Main Content

Tiedonhakuopas musiikin opiskelijoille

Musiikin kirjallisuus painettuna ja sähköisenä

Kirjat muodostavat lehtiartikkelien ohella tiedonhaun peruspilarin. Kirjoja julkaistaan sekä painettuina sekä elektronisessa muodossa.

Kirjastoluetteloista, kuten Centria-Finnasta ja Finna.fi -palvelusta, voit painettujen kirjojen lisäksi löytää linkkejä vapaasti käytettäviin verkkokirjoihin, joita voi lukea erilaisilla päätelaitteilla, myös mobiililaitteilla.

Kirjasto on hankkinut useita maksullisia e-kirjapalveluja, joiden kautta löydät sekä kotimaisia että ulkomaisia e-kirjoja. Tutustu e-kirjapalveluihin e-kirjat-osiossa.

Osa e-kirjoista vaatii kirjautumisen ammattikorkeakoulun verkkoon. Opinnäytteet, väitöskirjat sekä erilaisten tutkimuslaitosten julkaisut ovat yleensä vapaasti verkossa käytettäviä, ns. Open access -julkaisuja.

Kysy kirjastostasi apua ja neuvoa, kun jokin askarruttaa!

Alma Talent Pro verkkokirjahylly

Alma Talent Pro verkkokirjahylly

Ebook Central

Ebook Central  sisältää englanninkielisiä e-kirjoja eri aihealueilta. Lukeminen ei vaadi erillistä lukuohjelmaa, mutta Ebrary-kirjan lataaminen tietokoneelle vaatii Adobe Digital Editions -lukuohjelman asentamisen. Yksittäisiä lukuja voi ladata PDF-muodossa. Lataamista varten voit luoda itsellesi ilmaisen käyttäjätilin (Sign In > Create new account).

Ebook Central -ohje

Ellibs

Ellibs  tarjoaa luettavaksi e-kirjoja eri aloilta. Kirjaudu palveluun Centria-ammattikorkeakoulun Haka-tunnuksilla. Vaatii Adobe Digital Editions -lukuohjelman asennuksen omalle työasemalle. Osan kirjoista voi lukea selaimessa ilman lukuohjelman lataamista. Saatavilla on myös sovellus mobiilikäyttöä varten. Kirjan laina-ajan voi valita itse kahdesta vaihtoehdosta. Kirjan voi halutessaan palauttaa käytön jälkeen. Ellibsissä on tarjolla myös muutamia e-äänikirjoja.

Ellibs-ohjeet

VLeBooks

 

 

 

VLeBooks on monialainen e-kirjapalvelu. Palvelusta löytyy mm. aiemmin Dawsonera-palvelussa olleet e-kirjat.

Ohjevideot löydät täältä!

Tutkimuskirjallisuutta Centria-kirjastossa

Loading ...