Skip to Main Content

Tiedonhakuopas musiikin opiskelijoille

Vapaasti verkossa käytettäviä lähteitä

Musiikin alan verkkosivustoilta löydät asiantuntijatietoa, tutkimuksia, selvityksiä ja muita musiikin alan tiedonlähteitä.

1900-luvun musiikki

The Enjoyment of Music

Fono äänitetietokanta

Kansanmusiikki.fi

Kansanmusiikki-instituutti

Laura - laulujen suomennostietokanta

Music Finland

Musiikinhistorian verkkosivut

Musiikkiarkisto

Musiikkikasvatus-lehti

Musiikkikasvatuksen seura

Suomen kansan e-sävelmät

Suomen musiikkitieteellinen seura

Teosto

 

Edilex

Edilex sisältää ajantasaisten säädöstietokantojen lisäksi juridisen uutispalvelun, lakikirjaston sähköiset kirjat, artikkelit, lehdet ja sanakirjan. Viimeisin lainsäädäntö myös hoitoalan ammattilaiselle.

Suomen Tilastollinen Vuosikirja

Suomen tilastollinen vuosikirja on Tilastokeskuksen julkaisema Suomen virallinen tilasto, jossa on tilastotietoja suomalaisten elintavoista, asumisesta, terveydestä, sairauksista ja väestörakenteesta.

MOT sanakirjasto

MOT-sanakirjasto on monikielinen sanakirjapalvelu, sisältäen mm. seuraavat sanakirjat: englanti, ruotsi, saksa, ranska, venäjä, espanja, italia, Kielitoimiston sanakirja, lääketiede. MOTin avulla voit myös kääntää, tarkistaa englannin kielistä kirjoittamaasi tekstiä, lukea kielioppia, käytää muita kirjoittamiseen ja viestintään liittyviä kirjoja tai pelata kielipelejä. Oman tilin tehtyäsi saat sanakirjan myös puhelimeesi.

 

Google

Google Web Search

Googlea voi hyvin käyttää tiedonhaussa. Erityisesti siitä on hyötyä nopeassa tiedonhaussa, asioiden tarkistamisessa, etsiessä tiettyä sivustoa tai knoppitietoa sekä muussa arkipäivän tiedonhaussa. Google on hyvä apuväline, kun haluat saada käsityksen jostain sinulle uudesta asiasta.

Muista kuitenkin, että Google on hakukone. Se hakee www-sivujen sisältöjä, mutta ei löydä esimerkiksi tietokantojen tai kirjastoluettelojen aineistoja. Siksi Google-tiedonhaun tulos on aina rajallinen. Älä siis jätä tiedonhakua pelkästään Googlen tai muiden hakukoneiden varaan.

Google-haussa, kuten muussakin tiedonhaussa, on hyvä muistaa lähdekriittisyys.

Muista myös Google Scholar, joka hakee tieteellistä aineistoa. Älä kuitenkaan tyydy pelkästään Google Scholarin tuottamiin tuloksiin. Hyvä tiedonhaun tulos perustuu useiden tietolähteiden käyttöön.