Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Uuden Opiskelijan Opas

Lainaus

Kirjoja voi lainata kirjaston itsepalveluautomaateilla.

Laina-ajat 

  • Kirjat 28 vrk
  • Lehdet 28 vrk

Lainojen uusiminen

Lainat voi uusia kaksikymmentä kertaa käyttämättä niitä välillä kirjastossa, ellei niihin ole tehty varauksia. Voit uusia lainat kirjaston itsepalveluautomaateilla, Centria-Finnassa, soittamalla tai lähettämällä sähköpostia kirjastoon. Tarkista eräpäivät uusimisen jälkeen.
Mikäli uusiminen ei onnistu, syynä voi olla jokin seuraavista:

  • kirjaan on varauksia,
  • olet uusinut kirjan jo kaksikymmentä kertaa,
  • sinulla on maksuja yli velkarajan tai
  • asiakastietosi ovat vanhentuneet.

Ota yhteyttä kirjastoon, jos sinulla on ongelmia lainojen uusinnassa.

Palautus

Lainat voi palauttaa kirjaston itsepalveluautomaatilla. Kirjaston ollessa suljettuna palautukset voi jättää lukittuun laatikkoon sekä Kokkolassa että Ylivieskassa.

Eräpäivän jälkeen palautetusta aineistosta peritään myöhästymismaksu. Maksua ei kerry niiltä päiviltä, jolloin kirjasto on suljettu.

Kaukolainat palautetaan aina kirjaston asiakaspalveluun.

Varaus

Voit varata lainassa olevia kirjoja, jolloin saat käyttöösi ensimmäisen vapautuvan niteen. Varauksen voi tehdä Centria-Finnassa, kirjaston asiakaspalvelussa, puhelimitse tai sähköpostitse. Voit myös tehdä varauksen hyllyssä olevaan kirjaan.

Centria-Finnassa varauksen voi tehdä vain kirjautuneena käyttäjänä.

Varaaminen on maksutonta. Varatun aineiston saapumisesta ilmoitetaan sähköpostitse. Nouda kirja kirjaston asiakaspalvelusta viikon kuluessa ilmoituksen saatuasi. Noutamattomasta varauksesta veloitetaan 1€/kirja.