Suomenkielisten hakusanojen valinnassa kannattaa käyttää apuna esimerkiksi YSOa, Yleistä suomalaista asiasanastoa.
Yleinen suomalainen asiasanasto on tarkoitettu käytettäväksi kirjojen, artikkeleiden, elektronisen aineiston ja muiden aineistojen tiedonhakuun. Sanasto auttaa tietojen tallentajia ja tiedonhakijoita käyttämään yhteistä kieltä.
Logistiikkasanastoa löytyy Logistiikan maailman termisanastosta
Tepa-termipankki sisältää erikoisalojen termejä ja määritelmiä, jotka esitetään monikielisinä termitietueina.
Helecon Mixin asiasanasto sisältää sekä suomenkielisiä että englanninkielisiä hakusanoja.
Tutkimuksia julkaistaan tieteellisissä julkaisuissa ja ammattilehdissä.
Lehtiartikkelit voivat olla esimerkiksi alkuperäistutkimuksia (original research),
katsausartikkeleita (review) tai kirjallisuuskatsauksia (systematic review).
Lehtiartikkeleita voit löytää sekä painettuina että elektronisina. Painettuja lehtiä löydät kirjastosta, ja niitä voi lainata, skannata tai kopioida omaan käyttöön. Erilaisten hakupalveluiden kautta voit lukea satojen lehtien artikkeleita elektronisessa muodossa, useimmiten pdf-muodossa.
Tutustu erilaisiin artikkelityyppeihin täällä.
Abi Inform -tietokanta sisältää kokotekstiartikkeleita monilta eri aloilta. Tietokannassa on aineistoja myös tekniikan alalta.
Academic Search Complete on monialainen ja erittäin laaja tietokanta. Se sisältää kokotekstiartikkelien lisäksi viitetietoja, abstrakteja, konferenssijulkaisuja, raportteja ja kirjoja lähes kaikilta tieteenaloilta. Apua ja ohjeita löytyy linkin videosta: linkki
Alma Talent ammattilaismediat sisältää Alma Talentin tekniikan ja talouden lehdet. Palvelu sisältää lehdet: Arvopaperi, Kauppalehti, Kauppalehti Fakta, Kauppalehti Optio, Mediuutiset, Mikrobitti, Talouselämä, Tekniikka & Talous, Tivi sekä Uusi Suomi.
Alma Talent arkisto on Alman ammattilehtien artikkelien tietokanta. Uudet lehtiartikkelit lisätään palveluun kahden viikon viiveellä. Ohjeita arkiston käyttöön löydät oheisesta linkistä: linkki
IEL Online tietokanta sisältää artikkeleita, standardeja, konferenssijulkaisuja sekä e-kirjoja useilta eri tieteen ja tekniikan aloilta. Ohjeita tietokannan käyttöön
Science Direct on tietokanta, joka sisältää tieteellisten julkaisujen vertaisarvioituja kokotekstejä pääasiassa luonnontieteiden, lääketieteen ja teknisten tieteiden alalta vuodesta 1995 lähtien. Ohjeita Science Directin käyttöön
Emerald sisältää viitteitä ja kokotekstiartikkeleita mm. liiketalouden, koulutuksen, terveydenhuollon, informaatiotutkimuksen, kielitieteen ja sosiologian aloilta.
DOAJ - Directory of Open Access Journals sisältää vapaasti saatavilla olevia kansainvälisiä ja vertaisarvioituja tieteellisiä julkaisuja, lehtiä, artikkeleita ja niiden metadataa useilta eri tieteenaloilta. Ohjeita DOAJ:n käyttöön (englanniksi)
IET Journals on Institution of Engineering and Technologyn tietokanta, joka sisältää paljon open access aineistoa tekniikan eri aloilta.
Journal.fi on uusi tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta. Sivustolla on tällä hetkellä luettavissa noin 100 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa.
Scientific Journals International sisältää vertaisarvioituja open access lehtiä kaikilta tieteen eri aloilta.
Tieteelliset verkkolehdet sisältää Suomessa julkaistavia tieteellisiä verkkolehtiä ja muita tiedeyhteisöjen verkkojulkaisuja. Artikkelit ovat vertaisarvioituja ja luettavissa enintään kahden vuoden viiveellä ilmestymisestä.