Skip to main content

RefWorks-opas

Viitteiden suora siirto tietokannoista RefWorksiin

1. Tee haku valitsemassasi tietokannassa, rastita hakutuloksesta haluamasi viitteet ja klikkaa (tietokannasta riippuen) esim.

 • RefWorks-vienti
 • Viitteidenhallinta - RefWorks-vienti
 • Tallenna tai lähetä valitut tietueet / Export - RefWorks
 • Download Record into RefWorks Direct Export Tool
 • Direct Export to RefWorks
 • RefWorks Direct Export

Jos RefWorksiin siirtoa osoittavaa vaihtoehtoa ei ole tietokannassa erikseen näkyvillä, se löytyy klikkaamalla tulostus/tallennus-painiketta (save, export, download, display, export citation, export option tms.).

2. Tämän jälkeen eri tietokannoissa valitaan vielä erilaisia tarkempia määrityksiä liittyen viitteiden siirtoon.

3. RefWorksin kirjautumissivu voi tässä vaiheessa avautua uuteen ikkunaan. Jotta viitteiden siirtäminen onnistuu, sinun on oltava kirjautuneena sisään RefWorksiin.

4. RefWorksissa avautuu Import References -ikkuna. Tuodut viitteet löydät klikkaamalla View Last Imported Folder -painiketta. Tuodut viitteet menevät aina Last Imported -kansioon.

5. Klikkaa View (suurennuslasi-kuvake) tai valitse Change View -valikosta Full View nähdäksesi viitetiedot kokonaisuudessaan. Tuoduista viitteistä on aina hyvä tarkistaa, että ne ovat siirtyneet kokonaan ja virheettömästi. Esim. Google Scholarista viitteet saattavat siirtyä epätäydellisesti.

6. Mikäli viitteessä on korjattavaa, tai haluat lisätä omia merkintöjä, pääset muokkaustilaan klikkaamalla Edit (kynä ja paperi) -> avautuu Edit Reference -ikkuna.

Viitteiden lisääminen RefWorksiin käsin

Voit lisätä viitteitä RefWorksiin myös manuaalisesti valmiin lomakkeen avulla:

 1. Klikkaa yläpalkista + -painike ja valitse Create new reference. Kirjoita avautuvaan lomakkeeseen viitteen tiedot.
 2. Valitse Save
 3. Viite siirtyy Not in Folder -kansioon. Siirrä se sieltä oikeaan kansioon.

Esimerkki: Viitteiden siirtäminen Finna-hakupalvelusta

Centria-Finna on hakupalvelu, josta löydät kaikki kirjaston tarjoamat elektroniset ja painetut aineistot sekä oppimateriaalit samasta paikasta. Voit siirtää viitteitä Finnasta RefWorksiin seuraavasti:

 1. Etsi haluamasi aineisto ja avaa tietue.
 2. Klikkaa yläsarakkeesta Vie viite ja Vienti: RefWorks. Siirryt sivulle, jossa valitaan haluatko käyttää uutta vai vanhaa RefWorksiä.
 3. Klikkaa ProQuest RefWorks (new RefWorks) -kuvaketta, niin sivu ohjaa sinut kirjautumiseen. Syötä RefWorks-käyttäjätunnuksesi ja -salasanasi, minkä jälkeen viite siirtyy RefWorksiin.

Tietokantakohtaiset ohjeet viitteiden siirtoon

Ohjevideo - viitteiden suora siirto RefWorksiin

Ohjevideo - viitteiden siirto RefWorksiin käsin