Skip to Main Content

Tiedonhakuopas hoitotyön opiskelijoille

Muut tiedonlähteet

Terveysportti  - Lääkäriseura Duodecimin ylläpitämä terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu palvelu, jonka kautta ovat käytettävissä mm. Lääkärin tietokannat ja Hoitotyön tietokanta,  lääketietokanta, Oppiportin e-kirjoja ja alan e-lehtiä.
Hoitotyön tietokannasta löytyy mm. Duodecimin julkaisemat säännöllisesti päivittyvät oppaat (Sairaanhoitajan käsikirja, Akuuttihoitotyön opas, Ensihoito-opas, Anestesiakäsikirja, Preanalytiika, Lääkehoito), ohjeita käytönnön hoitotyöhön, Hotus-hoitosuositukset, Hotus Näyttövinkit sekä Opi pelaten -harjoitusympäristö lääkelaskujen harjoitteluun. Hoitotyön tietokannassa on myös kaikki Hoitotiede- ja Tutkiva hoitotyö -lehtien tutkimusartikkelit vuoden embargolla.

Hotus - Näyttöön perustuvan hoitotyön edistäjä. Hotus tuottaa ja levittää tutkimusnäyttöä  sekä tukee näytön käyttöönottoa sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Hotuksen sivuilta löydät esimerkiksi Hotus-hoitosuositukset  ja näyttövinkit. 

PubMed - National Library of Medicinen ylläpitämä terveystieteiden viitetietokanta. Ohjeita

Human Anatomy Atlas  - Visuaalinen, interaktiivinen 3D-anatomiatietokanta ja oppimistyökalu. Palvelu sisältää ihmiskehon 3D-anatomiamalleja. Ihmiskehon elimiä ja rakenteita voi zoomata ja tarkastella eri näkökulmista. Käynnistä palvelu linkistä ja valitse Human Anatomy Atlas. Voit käyttää palvelua joko tietokoneella tai mobiililaitteella.

Edilex  - Palvelu sisältää ajantasaisten säädöstietokantojen lisäksi juridisen uutispalvelun, lakikirjaston sähköiset kirjat, artikkelit, lehdet ja sanakirjan. Viimeisin lainsäädäntö myös hoitoalan ammattilaiselle.

MOT Kielipalvelu®

Tehosta vieraiden kielten ymmärtämistä, oman tekstin tuottamista sekä kieliopintoja hyödyntämällä huippulaadukasta MOT Kielipalvelua®.
Palvelu sisältää MOTista tutut työkalut moderneina ja helppokäyttöisinä Sanakirja.fi-alustalla.
Jatkuvasti kehittyvään MOT Kielipalveluun® kuuluvat:

·      MOT Sanakirjat®

·     Sanakirjasisältöjä Oxford University Pressiltä

·      Sanakirjasisältöjä NE:ltä (Nationalencyclopedin)

·      MOT Kääntäjä®

·      MOT Kielentarkistin®

Centrian sisäverkossa palvelu toimii ilman tunnistautumista osoitteessa https://www.sanakirja.fi

Sisäverkon ulkopuolelta palvelun saa käyttöön seuraavasti (sama ohje videona):

1. Mene osoitteeseen www.sanakirja.fi ja klikkaa oikeasta yläkulmasta Kirjaudu tai mene osoitteeseen www.sanakirja.fi/korkeakouluille.  

2. Valitse organisaatiosi Yliopisto tai ammattikorkeakoulu -valikosta ja klikkaa Haka Login.

3. Voit kirjautua palveluun aina tarvittaessa uudelleen Haka-tunnistautumisella. Selain muistaa kirjautumisen siihen asti, kunnes välimuisti tyhjennetään tai palvelu päivittyy.