Skip to Main Content

Tiedonhakuopas tuotantotalouden opiskelijoille

Standardeja kokoteksteinä

SFS Onlinen kautta saat esiin SFS-standardeja. Voit hakea julkaisua kirjoittamalla hakuruutuun standardin tunnuksen tai hakusanan. Haku kohdistuu Centria-ammattikorkeakoululle hankittuun kokoelmaan.

 

Kuvituskuva

PSK-standardit  teollisuuden ja yritysten tarpeisiin. Standardit ovat käytettävissä Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilöstölle Vain jäsenille -linkin kautta

Kuvituskuva

 

IEL  on kansainvälinen sähköalan ja tietotekniikan alan e-lehtipalvelu, joka sisältää myös konferenssijulkaisuja. Täältä löytyvät myös IEEE-standardit.

Kuvituskuva

Standardit ja tekijänoikeudet

SFS Online on SFS Suomen Standardit ry:n julkaisemien standardien kokoelma. Sieltä voit etsiä, tulostaa ja tallentaa itsellesi SFS:n standardeja.

SFS Onlinen sivulla on seuraava muistutus:

Standarditiedostot ovat vesileimattuja ja vesileimassa näkyy oppilaitoksen nimi. Tekijänoikeuslaki suojaa standardeja ja niitä saa käyttää vain oppilaitoksen sisäisessä toiminnassa. Standardeja tai niiden kopioita ei saa luovuttaa oppilaitoksen ulkopuolelle esim. yritykselle, jolle tehdään diplomi- tai opinnäytetyötä.

Voit käyttää mitä tahansa selainta julkaisujen etsimiseen, mutta PDF-tiedostot tulee avata Adobe Readeriin. Voit avata jo ladatun julkaisun Adobe Readeriin myös selaimen tai tietokoneen lataukset/ladatut tiedostot (downloads) -kansiosta.

Voit lainata esimerkiksi omassa lopputyössäsi otteita aihetta käsittelevistä SFS-standardeista. Merkkaathan lähteen asianmukaisesti. 

Tallennettu pdf toimii yhden vuoden ajan. Standardin voi aina käydä lataamassa uudelleen palvelusta. Samalla tulee varmistettua, että käyttää aina uusinta versiota, koska SFS Onlineen standardit päivittyvät.