Skip to Main Content

Tiedonhakuopas tuotantotalouden opiskelijoille

Standardeja kokoteksteinä

SFS Onlinen kautta saat esiin SFS-standardeja. Voit hakea julkaisua kirjoittamalla hakuruutuun standardin tunnuksen tai hakusanan. Haku kohdistuu Centria-ammattikorkeakoululle hankittuun kokoelmaan.

 

Kuvituskuva

PSK-standardit  teollisuuden ja yritysten tarpeisiin. Standardit ovat käytettävissä Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilöstölle Vain jäsenille -linkin kautta

Kuvituskuva

 

IEL  on kansainvälinen sähköalan ja tietotekniikan alan e-lehtipalvelu, joka sisältää myös konferenssijulkaisuja. Täältä löytyvät myös IEEE-standardit.

Kuvituskuva

Tarkempi ohjeistus standardien etsimiseen SFS Onlinen kautta

SFS Online on Suomen Standardisoimisliiton julkaisemien standardien kokoelma. Sieltä voit etsiä, tulostaa ja tallentaa itsellesi SFS:n standardeja. Opiskelijoiden tunnuksilla kirjautuessa standardien avaamiseen tarvitaan FileOpen -liitännäinen, jonka voi asentaa koneelle.

Kannattaa lukea tämä, jos standardin aukaisemisessa on ongelmia:

Kirjauduttaessa valitaan oma oppilaitos ja kirjaudutaan henkilökohtaisilla  HAKA-tunnuksilla. Opiskelijoiden tulee asentaa omalle koneelleen FileOpen -liitännäinen, jonka avulla Adobe reader osaa avata standardin opiskelijalle. Liitännäinen on ilmainen. SFS Onlinen etusivulla on latauslinkki.

 

HUOM!  Standardi tulee avata Adobe readeriin  - jos standardi yrittää avautua selaimeen niin ainakaan Chrome ei osaa niitä etäkäytössä avata vaan antaa virheilmoituksen. Ladatuista tiedostoista standardi aukeaa normaalisti.

 

Tallennettu pdf toimii yhden vuoden ajan. Standardin voi aina käydä lataamassa uudelleen palvelusta. Samalla tulee varmistettua, että käyttää aina uusinta versiota, koska SFS Onlineen standardit päivittyvät.