Skip to Main Content

Tiedonhakuopas tuotantotalouden opiskelijoille

Tilastokeskus I Opi tilastoista

Opi tilastoista -sivusto kokoaa tilastoaiheista materiaalia itsenäiseen opiskeluun tilasto-oppaina, videoina ja podcasteina kaikille tilastoista kiinnostuneille.

Google

Google Web Search

Googlea voi hyvin käyttää tiedonhaussa. Erityisesti siitä on hyötyä nopeassa tiedonhaussa, asioiden tarkistamisessa, etsiessä tiettyä sivustoa tai knoppitietoa sekä muussa arkipäivän tiedonhaussa. Google on hyvä apuväline, kun haluat saada käsityksen jostain sinulle uudesta asiasta.

Muista kuitenkin, että Google on hakukone. Se hakee www-sivujen sisältöjä, mutta ei löydä esimerkiksi tietokantojen tai kirjastoluettelojen aineistoja. Siksi Google-tiedonhaun tulos on aina rajallinen. Älä siis jätä tiedonhakua pelkästään Googlen tai muiden hakukoneiden varaan.

Google-haussa, kuten muussakin tiedonhaussa, on hyvä muistutella mieliin lähdekriittisyyttä.

Google Scholar

Google Scholar Search

Muista myös Google Scholar, joka hakee tieteellistä aineistoa. Älä kuitenkaan tyydy pelkästään Google Scholarin tuottamiin tuloksiin. Hyvä tiedonhaun tulos perustuu useiden tietolähteiden käyttöön

Muita tiedonlähteitä

Tällä sivulla esitellään muutamia hyödyllisiä tiedonlähteitä, joita saatat tarvita opiskelusi aikana.

Kuvituskuva

Edilex

Kuvituskuva

 

Edilex  on lakitietopalvelu, joka sisältää Suomen ajantasaisen säädöstietokannan, oikeustapauksia ja muita oikeudellisia aineistoja. Tutustu Edilexin peruspalvelun sisältöön.

Edilexin lakikirjastosta saat käyttöösi: 

Logistiikan maailma

 

Tutustu Logistiikan maailman palveluun, joka on ajantasainen ja käytännönläheinen verkkoaineisto kaikista logistiikka-alan keskeisistä toiminnoista. Aineistossa myös perustietoa liike- ja tuotantotaloudesta.
 

Sivustolla on luettavissa e-kirjana Logistiikan ja toimitusketjun hallinnan perusteet

Suomen tilastollinen vuosikirja

Suomen tilastollinen vuosikirja on Tilastokeskuksen julkaisema Suomen virallinen tilasto, jossa on tilastotietoja  mm. suomalaisten elintavoista, asumisesta, terveydestä, yrityksistä, teollisuudesta, enegiasta, rakentamisesta.

 

Toimialaraportit

Toimialaraportit  on analyyttinen ja vuosittain päivitettävä julkaisusarja eri toimialojen liiketoiminnan tilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä Suomessa. Raportit ovat kunkin toimialan toimialapäällikön kokoamia.

Mukana seuraavat alat:

Elintarviketeollisuus
Kaivosteollisuus
Luovat alat
Matkailu
Ohjelmistoala
Puuteollisuus
Sosiaalipalvelut
Uusiutuva energia
 

Base

Bielefeld Academic Search Engine on hakukone akateemisten alojen open access verkkoresursseille. Noin 60% tietokannan sisällöstä on open accessina julkaistua, eli aineisto on ilmaiseksi luettavissa.

Ohjeita Basen käyttöön