Skip to Main Content

Tiedonhakuopas liiketalouden opiskelijoille

Kirja ovat tiedonhaun kivijalka

Kirjat muodostavat lehtiartikkelien ohella tiedonhaun peruspilarin. Kirjoja julkaistaan sekäKuvituskuvapainettuina  että elektronisessa muodossa. Kirjastoluetteloista, kuten Centria-Finnasta ja Finna.fi:stä  voit painettujen kirjojen lisäksi löytää linkkejä vapaasti käytettäviin verkkokirjoihin, joita voi lukea vaikkapa mobiililaitteilla.

Kirjasto tarjoaa myös lisensoituja e-kirjapalveluja, joiden kautta löydät sekä kotimaisia että ulkomaisia e-kirjoja. Tutustu kirjaston hankkimiin e-kirjapalveluihin alla olevassa E-kirjapalveluja -osiossa.

Osa e-kirjoista vaatii kirjautumisen ammattikorkeakoulun verkkoon. Opinnäytteet, väitöskirjat sekä erilaisten tutkimuslaitosten julkaisut ovat yleensä vapaasti verkossa käytettäviä, Open access -julkaisuja.

Kysy kirjastostasi apua ja neuvoa, kun jokin askarruttaa!

               

E-kirjapalveluja

E-kirjoja voi lukea erilaisilla päätelaitteilla. Osa palveluista vaatii erillisen lukuohjelman lataamisen työasemalle, osaa voi lukea suoraan selaimessa. Tutustu palvelukohtaisiin ohjeisiin, jotka löydät E-aineistot -oppaastamme.

Alma Talent Pro Bisneskirjasto  tarjoaa e-kirjoja liike-elämän eri aloilta ja sinne lisätään uusia julkaisuja jatkuvasti. Palvelu on käytössä Centria-ammattikorkeakoulun verkossa tai etäyhteyden kautta. Etäkäytössä kirjautuminen Centrian tunnuksilla. 

Samanaikaisten käyttäjien määrässä ei ole rajoituksia. 

Alma Talent Pro Verkkokirjahylly  sisältää suomalaisia Alma Talentin kustantamia e-kirjoja erityisesti esimiestyön alueelta. Kirjat ovat käytettävissä suoraan selaimessa ilman erillisen lukuohjelman lataamista. Samanaikaisten käyttäjien määrässä ei ole rajoituksia. 

Alma Talent Fokus -palvelu on siirtynyt osaksi Alma Talent Verkkokirjahylly -palvelua. Entisen Fokuksen teokset löytyvät Verkkokirjahyllyn Päivittyvät hakuteokset -hyllystä, etusivun Uusimmat-pudotusvalikon alta.

Näin käytät Verkkokirjahyllyä!

Käyttöhjeet

Ebook Central  sisältää englanninkielisiä e-kirjoja eri aihealueilta. Lukeminen ei vaadi erillistä lukuohjelmaa, mutta Ebrary-kirjan lataaminen tietokoneelle vaatii Adobe Digital Editions -lukuohjelman asentamisen. Yksittäisiä lukuja voi ladata PDF-muodossa. Lataamista varten voit luoda itsellesi ilmaisen käyttäjätilin (Sign In > Create new account).

Samanaikaisten käyttäjien määrässä ei ole rajoituksia. 

Ebook Central -ohje

Ellibs  tarjoaa luettavaksi e-kirjoja eri aloilta. Kirjaudu palveluun Centria-ammattikorkeakoulun Haka-tunnuksilla. Vaatii Adobe Digital Editions -lukuohjelman asennuksen omalle työasemalle. Osan kirjoista voi lukea selaimessa ilman lukuohjelman lataamista. Saatavilla on myös sovellus mobiilikäyttöä varten. Kirjan laina-ajan voi valita itse kahdesta vaihtoehdosta. Kirjan voi halutessaan palauttaa käytön jälkeen. Ellibsissä on tarjolla myös muutamia e-äänikirjoja.

Ellibs-ohjeet

Kansainväliset tilintarkastusalan standardit  kansainväliset laadunvalvontaa, tilintarkastusta, yleisluonteista tarkastusta, muita varmennuspalveluja ja liitännäispalveluja koskevat standardit ja muut ohjeet ja Kansainväliset eettiset säännöt tilintarkastusammattilaisille. 

Kauppakamarin Ammattikirjasto  sisältää suomalaisia verkkokirjoja johtamisen, juridiikan, myynnin, markkinoinnin, viestinnän, talouden ja työsuhteiden alalta.

Ohjeet e-aineistojen käyttöön löytyvät täältä.

VLeBooks-palvelussa on käytettävissä e-kirjoja, jotka aikaisemmin olivat Dawsonera-palvelussa. VLeBooksin e-kirjoja voi lukea selaimella ja osaa kirjoista myös lataamalla omalle laitteelle. 

Open access -kirjoja

Logo Doab

DOAB Directory of Open Access Books - Business and Economics

DOAB - Directory of Open Access Books on yhteisölähtöinen palvelu, joka tarjoaa pääsyn tieteellisiin, vertaisarvioituihin avoimesti saatavilla oleviin kirjoihin. Kaikki DOAB-palvelut ovat maksuttomia ja kaikki tiedot ovat vapaasti saatavilla.

InTech on maailman suurin monialaisten tieteellisten open access -kirjojen julkaisija. Tietokanta sisältää yli 5200 vertaisarvioitua kirjaa eri tieteenaloilta.

Logo Oapen

The OAPEN Library sisältää vapaasti saatavilla olevia kirjoja pääasiassa humanististen ja yhteiskuntatieteiden aloilta, mutta siinä on myös liike-elämän ja taloustieteen osioita. Kaikki Open Libraryn aineisto on vapaasti saatavilla.

Open Textbook Library

Palvelu sisältää 1525 vapaasti saatavilla oleviaa e-kirjaa. 

OpenStax

Vertaisarvioituja ja avoimesti lisensoituja e-kirjoja. 

SpringerOpen sisältää open accessina julkaistuja kirjoja ja lehtiä kaikilta tieteen alueilta. Kaikki tietokannan aineisto on vertaisarvioituja, ja ne ovat vapaasti ja pysyvästi saatavilla verkossa heti julkaisemisen jälkeen.

Tutkimuskirjallisuutta Centria-kirjastossa

Loading ...