Skip to Main Content

Tiedonhakuopas liiketalouden opiskelijoille

Näin löydät liiketalouden alan tietoa

Kuvituskuva

 

Tervetuloa tutustumaan erilaisiin liiketalouden tiedonlähteisiin. Oppaan välilehdille on koottu Centria-ammattikorkeakoulussa käytössä olevia tiedonlähteitä ja hakupalveluita liiketalouden alan opiskelijoiden avuksi. Löydät myös vinkkejä tiedonhakuun ja tiedonlähteiden arviointiin.

Oppaan avulla löydät reittejä ja opit käyttämään ja erilaisia hakupalveluita: kirjastoluetteloita, e-kirjoja, e-lehtiä sekä muuta verkosta löytyvää tietoa.

Tutustu oppaaseen ja ota rohkeasti yhteyttä kirjastoon, mikäli jokin asia jää epäselväksi. Täältä löydät myös oppaan uudelle opiskelijalle.

 

Centria-Finna

   

Centria-Finna on Centria-ammattikorkeakoulun kirjastoon hankittujen aineistojen hakupalvelu, jolla löydät painettuja ja e-kirjoja, lehtiä, muita julkaisuja ja opinnäytetöitä. 

Luomalla tilin Centria-Finnaan voit tarkastella omia tietojasi, varata kirjoja, uusia lainojasi, maksaa myöhästymismaksuja sekä tallentaa hakuja ja suosikkeja. Kirjautumalla Centria-Finnaan Haka-tunnuksillasi saat pääsyn myös kaikkiin kirjaston e-aineistoihin ja voit etsiä sekä kotimaisia että kansainvälisiä artikkeleita ja artikkeliviitteitä. Lisätietoa löydät täältä. 

Tuudo-kortti

Centria-kirjastolla on käytössä Tuudo-kirjastokortti. Tuudon korttia voivat käyttää sekä opiskelijat että henkilökunta.

Tuudo-kortilla voit lainata kirjoja automaateilla sekä asiakaspalvelussa, uusia lainoja ja seurata eräpäiviä, seurata varauksia ja maksuja sekä tarkistaa kirjastojen aukioloajat.

Tuudo muistuttaa automaattisesti lainojen eräpäivistä ja saapuneista varauksista. Varaukset kirjoihin tehdään kuitenkin edelleen Centria-Finnan kautta.

Kirjastokortin ja muut kirjaston palvelut löydät Tuudon sivuvalikosta.

Jos sinulla ei vielä ole Centria-kirjaston korttia, voit luoda kortin Tuudossa. Tällöin et tarvitse erillistä kirjastokorttia eikä sinun tarvitse käydä kirjastossa. Muista myös liittää Tuudo-kirjastokorttisi Centria-Finnaan.

Jos sinulla on jo Centria-kirjaston kortti, voit ottaa sen käyttöön myös Tuudossa kirjastokortin numeron ja salasanan avulla.

Jos Kirjasto-valikko ei näy Tuudon sivuvalikossa, päivitä sovellus uusimpaan versioon ja kirjaudu uudelleen sisään.

Tuudon voi ladata mobiililaitteille ilmaiseksi Google Play:stä ja App Store:sta.

Kirjakuljetukset

Centria-kirjaston toimipisteiden välillä kulkee kerran viikossa, keskiviikkoisin, kirjakuljetus. 
Asiakkaat voivat pyytää kirjoja kirjaston toisesta toimipisteestä, jos oman kirjaston kirjat eivät ole saatavilla, tekemällä varauksen kirjaan Centria-Finnassa ja valitsemalla noutopaikaksi oman kotikirjaston.
Kuljetuspalveluna tilatut kirjat ovat maksuttomia.

Tulostus ja skannaus

Centria-ammattikorkeakoulun tietokoneilta tulostaminen on mahdollista Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Tulostaminen on kytketty ammattikorkeakoulun tulostuksenhallintajärjestelmään. Ennen tulostamista varmista, että sinulla on riittävästi tulostusoikeutta käyttäjätililläsi. Saldon voit tarkistaa koulun koneiden työpöydältä löytyvästä PaperCut-kuvakkeesta. Kirjaston asiakaspalvelusta on mahdollista ostaa lisää tulostusoikeutta.

Kirjaston monitoimilaitteella voi myös skannata maksutta ja skannatun tiedoston voi lähettää suoraa omaan sähköpostiin.