Skip to Main Content

Tiedonhakuopas liiketalouden opiskelijoille

Artikkeleista uusin tieto

Tieteellisiä tutkimuksia julkaistaan tieteellisissä julkaisuissa ja ammattilehdissä. Lehtiartikkelit voivat olla esimerkiksi alkuperäistutkimuksia (original research), katsausartikkeleita (review) tai kirjallisuuskatsauksia (systematic review).

Lehtiartikkeleita voit löytää sekä painettuina että elektronisina. Erilaisten hakupalveluiden kautta voit lukea monien alan lehtien artikkeleita elektronisessa muodossa, useimmiten pdf-muodossa. 

Tieteellisissä lehdissä julkaistaan viimeisin tutkimustieto. Tieteelliset lehdet (peer reviewed) sisältävät myös muita kuin tutkimusartikkeleita, mutta pääosin artikkelit perustuvat tutkimustietoon. Myös ammattilehdissä julkaistaan jonkin verran tutkimus- ja katsausartikkeleita. Ammattilehtien seuraaminen jo opiskeluaikana on tärkeää oman ammattitaidon kehittymisen kannalta.

Kotimaisia e-lehtiä

Alma Talent Ammattilaismediat Alma Talentin aikakauslehtipalvelu. Sisältää seuraavat lehdet: Talouselämä, Tekniikka & Talous Tivi, Arvopaperi, Markkinointi & Mainonta, Mikrobitti, Mediuutiset, Kauppalehti sekä Uusi Suomi. Ammattilaismediat korvaa aiemman Summa-palvelun.

Alma Talent Media-arkisto Sisältää Talentumin / Alma Talentin julkaisemien lehtien artikkelit kokoteksteinä vuodesta 2001 alkaen.

ePress - kotimaisia sanomalehtiämm. Keskipohjanmaa, Helsingin Sanomat, Aamulehti, Kaleva, Pohjalanen. Ei etäkäyttöä. 

Edilex

Edilex  sisältää ajantasaisten säädöstietokantojen ja viimeisimmän lainsäädännön lisäksi juridisen uutispalvelun, lakikirjaston sähköiset kirjat, artikkelit, lehdet ja sanakirjan.

Kansainväliset lehdet

Ammattikorkeakoululla on käytössä satoja kansainvälisiä liiketalouden alan lehtiä verkkomuodossa.

Lehdissä on eritasoisia ja erityyppisiä artikkeleita: alkuperäistutkimuksia, tutkimusartikkeleita, kirjallisuuskatsauksia, katsausartikkeleita, mielipidekirjoituksia, kirja-arvosteluja ja muita artikkeleita. 

Artikkeleita voi hakea erilaisten hakupalveluiden avulla, Katso välilehdiltä erityisesti liiketalouden alalle soveltuvia hakupalveluita ja tietokantoja. 

E-aineistot-oppaastamme löydät lisätietoa ja ohjeita tietokantojen käyttöön.

 

 

 Abi Inform  -tietokannassa on laajasti taloustieteen aineistoa, e-lehtiä, raportteja ja tutkimuksia.

Academic Search Elite  on on monialainen kansainvälinen e-lehtien hakupalvelu. Sisältää yli 2000 kokotekstilehteä, joista suuri osa on tieteellisiä, ns. peer reviewed -lehtiä.

Hakutuloksen voi rajata kokoteksteihin valitsemalla "Limit to full text". Tällöin tuloksiin listautuvat vain ne viitteet, joissa on mukana artikkeli kokotekstinä.

 

 

 

Emerald   sisältää  tieteellisiä aikakauslehtiä ja kokotekstiartikkeleita mm. liiketalouden, johtamisen, markkinoinnin, tekniikan ja yhteiskuntatieteiden alalta. 

Sage Journals -kokoelma  sisältää noin 600 lehteä vuodesta 1999 lähtien. Aihealueita ovat mm. kasvatustiede, kulttuurintutkimus, lääke- ja terveystieteet, politiikan tutkimus, psykologia, sosiologia, talous- ja hallintotieteet, uskontotiede ja viestintä.

 

 

Sisältää noin 2500 elektronista lehteä vuodesta 1995 lähtien. Hakua voi rajata aihealueittain, esimerkiksi Business, Management and Accounting.

Ohjeita: Science Direct Tutorials

Open Access -lehtiä

Directory of Open Access Journals on kansainvälinen tietokanta, joka tarjoaa pääsyn open access -lehtiin ja niiden artikkeleihin. Kaikki materiaali tietokannassa on peer reviewed.

ejbo - Electronic Journal of Business Ethics and Organization Studies, artikkeleita suomeksi ja englanniksi.

Finnish Business Review

Journal.fi

Suomalaisia tiedelehtiä verkossa. 

 

 

Springer Open sisältää 200+ vertaisarvioitua, täysin avointa kausijulkaisua kaikilla tieteenaloilta.

Suomalaisia vapaasti luettavissa olevia tieteellisiä verkkolehtiä eri tieteenaloilta.

Asiasanat

Suomenkielisten hakusanojen valinnassa kannattaa käyttää apuna esimerkiksi Yleistä suomalaista ontologiaa YSOa. YSO löytyy laajasta suomalaisesta sanasto- ja ontologiapalvelusta Fintosta.

YSO on on kolmikielinen, etupäässä yleiskäsitteistä koostuva ontologia, joka on tarkoitettu käytettäväksi kirjojen, artikkeleiden, elektronisen aineiston ja muiden aineistojen tiedonhakuun. Sanasto auttaa tietojen tallentajia ja tiedonhakijoita käyttämään yhteistä kieltä.