Skip to Main Content

Tiedonhakuopas liiketalouden opiskelijoille

E-aineistot

Ammattikorkeakoulukirjastojen e-aineistomainos jossa kuvia eri tilanteista käyttää e-aineistoja.

Open access books

Logo Doab

DOAB Directory of Open Access Books - Business and Economics

InTech - The world's leading publisher of open access books.

Logo Oapen

The OAPEN Library contains freely accessible academic books, mainly in the area of Humanities and Social Sciences, but it also has sections for business and economics. All material in Open Library is open access.

Library Home

Transform higher education and student learning. Open textbooks are licensed by authors and publishers to be freely used and adapted.

IMF eLibrary

The International Monetary Fund's (IMF) eLibrary simplifies analysis and research with direct access to the IMF’s periodicals, books, working papers and studies, and data and statistical tools. You will find information and perspective on macroeconomics, globalization, development, trade and aid, technical assistance, demographics, emerging markets, policy advice, poverty reduction, and so much more.

OpenStax

High-quality, peer-reviewed and openly licensed e-books.

Avointen oppimateriaalien kirjasto - aoe.fi

Avointen oppimateriaalien kirjastossa voit löytää ja tallentaa omia avoimia oppimateriaaleja kaikilta koulutusasteilta. Kirjasto palvelee niin opettajia, oppijoita kuin oppimisen tukijoita näiden etsiessä avoimia oppimateriaaleja oman opetuksen ja osaamisenkehittämisen tarpeisiin. Palvelua kehittävät Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus ja sen kehitystä koordinoi CSC – Tieteen tietotekniikan keskus. Oppimateriaalien käyttäminen ja niiden hakeminen on kaikille mahdollista ilman sisäänkirjautumista.

Avoimet oppimateriaalit löytyvät myös Finna.fi -hakupalvelusta (linkki tekee haun avoimista oppimateriaaleista Finnassa).

Lisätietoja ja usein kysytyt kysymykset

Avointen oppimateriaalien kirjasto (aoe.fi) -video

Liiketalouden kirjallisuus elektronisena

KuvituskuvaKirjoja julkaistaan sekä painettuina sekä elektronisessa muodossa. Kirjastoluetteloista, kuten Centria-Finnasta ja Finna.fi, voit painettujen kirjojen kokoelman lisäksi löytää linkkejä vapaasti käytettäviin verkkokirjoihin, joita voi lukea erilaisilla päätelaitteilla, myös mobiililaitteilla. Kirjasto on hankkinut useita maksullisia e-kirjapalveluja, joiden kautta löydät sekä kotimaisia että ulkomaisia e-kirjoja. Tutustu kirjaston hankkimiin e-kirjapalveluihin alla olevassa E-kirjat -osiossa.

Osa e-kirjoista vaatii kirjautumisen ammattikorkeakoulun verkkoon. Opinnäytteet, väitöskirjat sekä erilaisten tutkimuslaitosten julkaisut ovat yleensä vapaasti verkossa käytettäviä, ns. Open access -julkaisuja.

Kysy kirjastostasi apua ja neuvoa, kun jokin askarruttaa!

               

E-kirjat

E-kirjoja voi lukea erilaisilla päätelaitteilla. Osa palveluista vaatii erillisen lukuohjelman lataamisen työasemalle, osaa voi lukea suoraan selaimessa. Tutustu palvelukohtaisiin ohjeisiin, jotka löydät E-aineistot -oppaastamme.

 

Eivätkö e-aineistolinkit toimi?

Mikäli jokin tietokanta ei aukea, kokeile tyhjentää selaimen välimuisti tai kokeile toista selainta!

OHJENäin tyhjennät selaimen välimuistin

Alma Talent Pro Bisneskirjasto tarjoaa e-kirjoja liike-elämän eri aloilta ja sinne lisätään uusia julkaisuja jatkuvasti. Palvelu on käytössä Centria-ammattikorkeakoulun verkossa tai etäyhteyden kautta. Etäkäytössä kirjautuminen Centrian tunnuksilla. 

Samanaikaisten käyttäjien määrässä ei ole rajoituksia. 

Alma Talent Pro Verkkokirjahylly sisältää suomalaisia Alma Talentin kustantamia e-kirjoja erityisesti esimiestyön alueelta. Kirjat ovat käytettävissä suoraan selaimessa ilman erillisen lukuohjelman lataamista. Samanaikaisten käyttäjien määrässä ei ole rajoituksia. 

Alma Talent Fokus -palvelu on siirtynyt osaksi Alma Talent Verkkokirjahylly -palvelua. Entisen Fokuksen teokset löytyvät Verkkokirjahyllyn Päivittyvät hakuteokset -hyllystä, etusivun Uusimmat-pudotusvalikon alta.

Näin käytät Verkkokirjahyllyä!

Käyttöhjeet

Ebook Central  sisältää englanninkielisiä e-kirjoja eri aihealueilta. Lukeminen ei vaadi erillistä lukuohjelmaa, mutta Ebrary-kirjan lataaminen tietokoneelle vaatii Adobe Digital Editions -lukuohjelman asentamisen. Yksittäisiä lukuja voi ladata PDF-muodossa. Lataamista varten voit luoda itsellesi ilmaisen käyttäjätilin (Sign In > Create new account).

Samanaikaisten käyttäjien määrässä ei ole rajoituksia. 

Ebook Central -ohje

Ellibs tarjoaa luettavaksi e-kirjoja eri aloilta. Kirjaudu palveluun Centria-ammattikorkeakoulun Haka-tunnuksilla. Vaatii Adobe Digital Editions -lukuohjelman asennuksen omalle työasemalle. Osan kirjoista voi lukea selaimessa ilman lukuohjelman lataamista. Saatavilla on myös sovellus mobiilikäyttöä varten. Kirjan laina-ajan voi valita itse kahdesta vaihtoehdosta. Kirjan voi halutessaan palauttaa käytön jälkeen. Ellibsissä on tarjolla myös muutamia e-äänikirjoja.

Ellibs-ohjeet

Kansainväliset tilintarkastusalan standardit: kansainväliset laadunvalvontaa, tilintarkastusta, yleisluonteista tarkastusta, muita varmennuspalveluja ja liitännäispalveluja koskevat standardit ja muut ohjeet ja Kansainväliset eettiset säännöt tilintarkastusammattilaisille. 

Kauppakamarin Ammattikirjasto sisältää suomalaisia verkkokirjoja johtamisen, juridiikan, myynnin, markkinoinnin, viestinnän, talouden ja työsuhteiden alalta.

Ohjeet e-aineistojen käyttöön löytyvät täältä.

VLeBooks-palvelussa on käytettävissä e-kirjoja, jotka aikaisemmin olivat Dawsonera-palvelussa. VLeBooksin e-kirjoja voi lukea selaimella ja osaa kirjoista myös lataamalla omalle laitteelle. 

Edilex

Edilex  sisältää ajantasaisten säädöstietokantojen ja viimeisimmän lainsäädännön lisäksi juridisen uutispalvelun, lakikirjaston sähköiset kirjat, artikkelit, lehdet ja sanakirjan.

Open Access e-kirjoja, julkaisuja ja tiedonlähteitä

Aaltodoc-julkaisuarkisto

 • Aalto-yliopiston julkaisuja, opinnäytteitä, konferenssijulkaisuja ja tutkimusaineistoa

DOAB Directory of Open Access Books

 • Akateemisten ja vertaisarvioitujen Open Access e-kirjojen tietokanta

Doria

 • Kansalliskirjaston ylläpitävä julkaisuarkisto, jossa on useiden organisaatioiden tuottamaa aineistoa

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA - julkaisuja

EUR-Lex - Access to Europen Union Law

 • Euroopan unionin lainsäädäntö. Sopimukset, lainsäädäntö, oikeuskäytäntö, Virallinen lehti

Euroopan Unionin avoimen datan portaali

FInlex - Valtion säädöstietopankki

Helda

 • Helsingin yliopiston digitaalinen aineisto

InTech -Open Access Publisher 

 • Avoimesti käytettävissä olevia tieteellisiä e-lehtiä ja e-kirjoja. Monialainen akateeminen Open Access -kustantaja.

Journal.fi 

 • Suomalaisia tiedelehtiä verkossa.

Jultika

 • Oulun yliopiston avoin julkaisuarkisto.

Juuli  - julkaisutietoportaali

 • Sisältää tietoja suomalaisten tutkimusorganisaatioiden julkaisuista. 

​JYX-julkaisuarkisto 

 • Jyväskylän yliopiston julkaisuarkisto.

Lauda

 • Lapin yliopiston julkaisuarkisto. 

LUTPub

 • Lappeenrannan teknillisen yliopiston julklaisuarkisto.

OADT - Open Access Theses an Dissertations

 • Vapaasti verkossa olevia opinnäytteitä ja väitöskirjoja, myös suomalaisia. 

Osuva

 • Vaasan yliopiston avoin julkaisuarkisto. 

Pellervon taloustutkimus - julkaisut

Suomen Pankin julkaisuarkisto

RePEc - Research Papers in Economics

Theseus

 • Ammattikorkeakoulujen opinnäytetöitä ja henkilökunnan julkaisuja.

TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus - julkaisuja

Trepo

 • Tampereen yliopiston avoin julkaisuarkisto.

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT - julkaisuja

Valto

 • Valtioneuvoston yhteinen julkaisuarkisto. Sisältää ministeriöiden julkaisusarjoissa ilmestyvät julkaisut PDF-muodossa. 

World Bank Open Knowledge Repository 

 • Maailmanpankin open access -julkaisuja sisältävä tietokanta

VTT:n julkaisurekisteri