Tehosta vieraiden kielten ymmärtämistä, oman tekstin tuottamista sekä kieliopintoja hyödyntämällä huippulaadukasta MOT Kielipalvelua®.
Palvelu sisältää MOTista tutut työkalut moderneina ja helppokäyttöisinä Sanakirja.fi-alustalla.
Jatkuvasti kehittyvään MOT Kielipalveluun® kuuluvat:
· MOT Sanakirjat®
· Sanakirjasisältöjä Oxford University Pressiltä
· Sanakirjasisältöjä NE:ltä (Nationalencyclopedin)
· MOT Kääntäjä®
· MOT Kielentarkistin®
Centrian sisäverkossa palvelu toimii ilman tunnistautumista osoitteessa https://www.sanakirja.fi
Sisäverkon ulkopuolelta palvelun saa käyttöön seuraavasti (sama ohje videona):
1. Mene osoitteeseen www.sanakirja.fi ja klikkaa oikeasta yläkulmasta Kirjaudu tai mene osoitteeseen www.sanakirja.fi/korkeakouluille.
2. Valitse organisaatiosi Yliopisto tai ammattikorkeakoulu -valikosta ja klikkaa Haka Login.
3. Voit kirjautua palveluun aina tarvittaessa uudelleen Haka-tunnistautumisella. Selain muistaa kirjautumisen siihen asti, kunnes välimuisti tyhjennetään tai palvelu päivittyy.
Bielefeld Academic Search Engine on hakukone akateemisten alojen open access verkkoresursseille. Noin 60% tietokannan sisällöstä on ilmaiseksi luettavissa. Ohjeita Basen käyttöön
Espacenet on tietopankki, jossa voit selvittää oman alasi viimeisimmän tekniikan, seurata patentointeja tai etsiä tietoa yksittäisestä patenttijulkaisusta. Sisältää yli 90 maan patenttitietoa, useimmista tunnistetietojen lisäksi myös hakemus- ja patenttijulkaisuja.
PSK Standardisointi on teollisuuden ja sitä palvelevien yritysten yhteinen kehitysyksikkö, jonka laatimat standardit perustuvat eurooppalaisiin sekä kansainvälisiin tuotestandardeihin.
Suomen Standardisoimisliiton SFS ry:n sivuilta voi hakea tietoa SFS-standardeista ja ISO-tandardeista. Standarditiedostot eivät välttämättä avaudu mobiililaitteilla. Koneellasi tulee olla asennettuna FileOpen-liitännäinen. Lisätietoja: Standardit ja FileOpen-liitännäinen
TEPA on Sanastokeskus TSK:n ylläpitämä termipankki. Se sisältää erikoisalojen termejä ja niiden määritelmiä, jotka esitetään monikielisinä termitietueina. TEPAn yleisimmät kielet ovat suomi, ruotsi, englanti ja saksa. Hakuohjeita linkistä: TEPAn hakuohjeet
Teknologian tutkimuskeskus VTT:n julkaisuarkisto sisältää kansainvälisten tieteellisten lehtien artikkeleita ja konferenssiesitelmiä. VTT:n kaikki julkaisut ovat saatavilla open accessina.