Skip to Main Content

Tiedonhakuopas tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoille

Tieto- ja viestintätekniikan kirjat painettuna ja sähköisenä

Kirjat muodostavat artikkelien ohella tiedonhaun peruspilarin.
Kirjoja julkaistaan sekä painettuina sekäKuvituskuva elektronisessa muodossa.

Kirjastoluetteloista, kuten Centria-Finnasta ja Finna.fi -sivulta, voit painettujen kirjojen lisäksi löytää linkkejä vapaasti käytettäviin verkkokirjoihin, joita voi lukea vaikkapa mobiililaitteilla.

Kirjasto tarjoaa myös runsaasti e-kirjapalveluja, joiden kautta löydät sekä kotimaisia että ulkomaisia e-kirjoja. Tutustu Centria-kirjaston tarjoamiin e-kirjapalveluihin ja palvelukohtaisiin ohjeisiin e-aineistot-oppaan avulla. 

Osa e-kirjoista vaatii kirjautumisen ammattikorkeakoulun verkkoon. Opinnäytteet, väitöskirjat sekä erilaisten tutkimuslaitosten julkaisut ovat yleensä vapaasti verkossa käytettäviä, ns. Open access -julkaisuja.

E-kirjat

E-kirjoja voi lukea erilaisilla päätelaitteilla. Osa palveluista vaatii erillisen lukuohjelman lataamisen työasemalle, osaa voi lukea suoraan selaimessa. Tutustu palvelukohtaisiin ohjeisiin.

E-kirjojen lukeminen kotona tai mobiililaitteella

Alma Talent Pro verkkokirjahylly

Alma Talent Pro verkkokirjahylly

Ebook Central

Ebook Central  sisältää englanninkielisiä e-kirjoja eri aihealueilta. Lukeminen ei vaadi erillistä lukuohjelmaa, mutta Ebrary-kirjan lataaminen tietokoneelle vaatii Adobe Digital Editions -lukuohjelman asentamisen. Yksittäisiä lukuja voi ladata PDF-muodossa. Lataamista varten voit luoda itsellesi ilmaisen käyttäjätilin (Sign In > Create new account).

Ebook Central -ohje

Ellibs

Ellibs  tarjoaa luettavaksi e-kirjoja eri aloilta. Kirjaudu palveluun Centria-ammattikorkeakoulun Haka-tunnuksilla. Vaatii Adobe Digital Editions -lukuohjelman asennuksen omalle työasemalle. Osan kirjoista voi lukea selaimessa ilman lukuohjelman lataamista. Saatavilla on myös sovellus mobiilikäyttöä varten. Kirjan laina-ajan voi valita itse kahdesta vaihtoehdosta. Kirjan voi halutessaan palauttaa käytön jälkeen. Ellibsissä on tarjolla myös muutamia e-äänikirjoja.

Ellibs-ohjeet

Talentumin verkkokirjat

Talentumin Verkkokirjahylly sisältää suomalaisia Talentumin kustantamia e-kirjoja erityisesti esimiestyön alueelta. Kirjat ovat käytettävissä suoraan selaimessa ilman erillisen lukuohjelman lataamista.

VLeBooks

 

 

 

VLeBooks on monialainen e-kirjapalvelu. Palvelusta löytyy mm. aiemmin Dawsonera-palvelussa olleet e-kirjat.

Ohjevideot löydät täältä!

Google Books

Google Book Search