Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Tiedonhakuopas tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoille

Tieto- ja viestintätekniikan kirjat painettuna ja sähköisenä

Kirjat muodostavat artikkelien ohella tiedonhaun peruspilarin.
Kirjoja julkaistaan sekä painettuina sekäKuvituskuva elektronisessa muodossa.

Kirjastoluetteloista, kuten Centria-Finnasta ja Finna.fi -sivulta, voit painettujen kirjojen lisäksi löytää linkkejä vapaasti käytettäviin verkkokirjoihin, joita voi lukea vaikkapa mobiililaitteilla.

Kirjasto tarjoaa myös runsaasti e-kirjapalveluja, joiden kautta löydät sekä kotimaisia että ulkomaisia e-kirjoja. Tutustu Centria-kirjaston tarjoamiin e-kirjapalveluihin ja palvelukohtaisiin ohjeisiin e-aineistot-oppaan avulla. 

Osa e-kirjoista vaatii kirjautumisen ammattikorkeakoulun verkkoon. Opinnäytteet, väitöskirjat sekä erilaisten tutkimuslaitosten julkaisut ovat yleensä vapaasti verkossa käytettäviä, ns. Open access -julkaisuja.

E-kirjat

E-kirjoja voi lukea erilaisilla päätelaitteilla. Osa palveluista vaatii erillisen lukuohjelman lataamisen työasemalle, osaa voi lukea suoraan selaimessa. Tutustu palvelukohtaisiin ohjeisiin.

E-kirjojen lukeminen kotona tai mobiililaitteella

Alma Talent Pro verkkokirjahylly

Alma Talent Pro verkkokirjahylly

Ebook Central

Ebook Central  sisältää englanninkielisiä e-kirjoja eri aihealueilta. Lukeminen ei vaadi erillistä lukuohjelmaa, mutta Ebrary-kirjan lataaminen tietokoneelle vaatii Adobe Digital Editions -lukuohjelman asentamisen. Yksittäisiä lukuja voi ladata PDF-muodossa. Lataamista varten voit luoda itsellesi ilmaisen käyttäjätilin (Sign In > Create new account).

Ebook Central -ohje

Ellibs

Ellibs  tarjoaa luettavaksi e-kirjoja eri aloilta. Kirjaudu palveluun Centria-ammattikorkeakoulun Haka-tunnuksilla. Vaatii Adobe Digital Editions -lukuohjelman asennuksen omalle työasemalle. Osan kirjoista voi lukea selaimessa ilman lukuohjelman lataamista. Saatavilla on myös sovellus mobiilikäyttöä varten. Kirjan laina-ajan voi valita itse kahdesta vaihtoehdosta. Kirjan voi halutessaan palauttaa käytön jälkeen. Ellibsissä on tarjolla myös muutamia e-äänikirjoja.

Ellibs-ohjeet

Talentumin verkkokirjat

Talentumin Verkkokirjahylly sisältää suomalaisia Talentumin kustantamia e-kirjoja erityisesti esimiestyön alueelta. Kirjat ovat käytettävissä suoraan selaimessa ilman erillisen lukuohjelman lataamista.

VLeBooks

 

 

 

VLeBooks on monialainen e-kirjapalvelu. Palvelusta löytyy mm. aiemmin Dawsonera-palvelussa olleet e-kirjat.

Ohjevideot löydät täältä!

Google Books

Google Book Search