Skip to Main Content

Tiedonhakuopas tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoille

Base

Bielefeld Academic Search Engine on hakukone akateemisten alojen open access verkkoresursseille. Noin 60% tietokannan sisällöstä on open accessina julkaistua, eli aineisto on ilmaiseksi luettavissa.

Ohjeita Basen käyttöön

Espacenet

Espacenet on tietopankki, jossa voit selvittää oman alasi viimeisimmän tekniikan, seurata patentointeja tai etsiä tietoa yksittäisestä patenttijulkaisusta. Espacenet-palvelu sisältää patenttitietoa yli 90 maasta, useimmista maista tunnistetietojen lisäksi myös hakemus- ja patenttijulkaisuja. 

Espacenetin ohjeita

Intech

Intech on maailman suurin monialaisten tieteellisten open access -kirjojen julkaisija. Tietokanta sisältää yli 5200 vertaisarvioitua kirjaa eri tieteenaloilta.

PSK Standardisointi

PSK Standardisointi on teollisuuden ja sitä palvelevien yritysten yhteinen kehitysyksikkö, jonka laatimat standardit perustuvat eurooppalaisiin sekä kansainvälisiin tuotestandardeihin.

SFS-standardit

 

 

 

Suomen Standardisoimisliiton SFS ry:n  sivuilta voi hakea tietoa SFS-standardeista ja ISO-standardeista sekä SFS-oppaista ja -käsikirjoista. Palvelu sisältää myös vielä vahvistamattomat EN-standardit, tekniset raportit (TR), spesifikaatiot (TS) sekä CWA-dokumentit.

Standarditiedostot ovat DRM-suojattuja, eivätkä siksi välttämättä avaudu mobiililaitteilla. Kun käytät kokoelmaa etäyhteyden kautta ensimmäistä kertaa, sinun tulee asentaa koneellesi FileOpen-liitännäinen. Lisätietoja julkaisujen suojauksesta sekä liitännäisen asentamisesta SFS:n kotisivuilla:

Standardien suojaus ja FileOpen-liitännäinen

Suomen Automaatioseura ry

Kuva suomen automaatioseura ry:n logosta, joka on myös hyperlinkki palveluun.

Suomen Automaatioseuran (SAS) toiminta kattaa laajasti automaatioalan tutkimuksen, suunnittelun, valmistuksen, markkinoinnin sekä käytön ja kunnossapidon osa-alueet.

Seuran tarkoituksena on edistää automaatiotekniikan teorian ja sovellusten kehittämistä, kokemusten vaihtoa seuran jäsenten ja automaation käyttäjien kesken ammattitaidon syventämiseksi sekä tiedonvaihtoa vastaavien kotimaisten, ulkomaisten ja kansainvälisten järjestöjen välillä.

Sähköinfo Severi

Kuva sähköinfo severin logosta, joka on myös hyperlinkki palveluun.

Sähköinfo Severi  tarjoaa sinulle:

ST-kortiston
-  Lomakkeita
-  Sähköpätevyyden ylläpitokansion
-  Turva-alan tietokansiot
-  Sähköistysalan työsuhdekansion
-  Verkostourakoitisijakansion
-  Sähköala-lehden

TEPA-termipankki

TEPA on Sanastokeskus TSK:n ylläpitämä termipankki. Se sisältää erikoisalojen termejä ja niiden määritelmiä, jotka esitetään monikielisinä termitietueina. TEPAn yleisimmät kielet ovat suomi, ruotsi, englanti ja saksa.

TEPAn hakuohjeet

VTT:n julkaisuarkisto

Teknologian tutkimuskeskus VTT tuottaa vuosittain noin 2 000 julkaisua, joista huomattava osa on kansainvälisten tieteellisten lehtien artikkeleita ja konferenssiesitelmiä. VTT:n on sitoutunut avoimen julkaisemisen periaatteeseen, ja kaikki julkaisut ovat saatavilla open accessina heidän julkaisuarkistostaan.