Suomenkielisten hakusanojen valinnassa kannattaa käyttää apuna esimerkiksi YSOa, Yleistä suomalaista ontologiaa.
Englanninkielisissä hakupalveluissa on usein sisäänrakennettu sanasto. Tutustu palvelukohtaisiin ohjeisiin. Käännösapua saat esimerkiksi monikielisestä MOT-sanakirjastosta. MOTissa on myös lääketieteen erikoissanasto.
Terveysportissa on lääketieteen termien sanakirja, josta voi tarkistaa sanojen suomenkielisten selitysten lisäksi latinan-, englannin- ja ruotsinkieliset vastineet sekä mahdolliset rinnakkaistermit ja lyhenteet.
Etkö löytänyt etsimääsi kirjaa? Tee hankintaehdotus! Voit samalla myös tehdä varauksen, jolloin saat kirjan lainaan heti, kun se on kirjaston kokoelmassa.
Kirjat muodostavat lehtiartikkelien ohella tiedonhaun peruspilarin. Kirjoja julkaistaan sekä painettuina sekä elektronisessa muodossa.
Kirjastoluetteloista, kuten Centria-Finnasta ja Finna.fi:stä, voit painettujen kirjojen kokoelman lisäksi löytää linkkejä vapaasti käytettäviin verkkokirjoihin, joita voi lukea erilaisilla päätelaitteilla, myös mobiililaitteilla. Kirjasto on hankkinut useita maksullisia e-kirjapalveluja, joiden kautta löydät sekä kotimaisia että ulkomaisia e-kirjoja.
Osa e-kirjoista vaatii kirjautumisen ammattikorkeakoulun verkkoon.
Kysy kirjastostasi apua ja neuvoa, kun jokin askarruttaa!
Ellibs tarjoaa luettavaksi e-kirjoja eri aloilta. Kirjaudu palveluun Centria-ammattikorkeakoulun Haka-tunnuksilla. Ellibs-ohjeet
Ebook Central sisältää englanninkielisiä e-kirjoja eri aihealueilta. Ebook Central -ohje
VLeBooks on monialainen e-kirjapalvelu. Palvelusta löytyy mm. aiemmin Dawsonera-palvelussa olleet e-kirjat. VLeBooks ohje
Alma Insights Verkkokirjahylly sisältää suomalaisia Alma Insightsin kustantamia e-kirjoja erityisesti esimiestyön alueelta. Verkkokirjahylly ohje
Kauppakamarin Ammattikirjastossa on viisi kokoelmaa: Johtaminen, Juridiikka, Myynti, markkinointi ja viestintä, Talous sekä Työsuhde.