Skip to Main Content

Tiedonhakuopas yhteisöpedagogiopiskelijoille

Asiasanat

Suomenkielisten hakusanojen valinnassa kannattaa käyttää apuna esimerkiksi YSOa, Yleistä suomalaista ontologiaa.

Englanninkielisissä hakupalveluissa on usein sisäänrakennettu sanasto. Tutustu palvelukohtaisiin ohjeisiin. Käännösapua saat esimerkiksi monikielisestä MOT-sanakirjastosta. MOTissa on myös lääketieteen erikoissanasto.

Terveysportissa  on lääketieteen termien sanakirja, josta voi tarkistaa sanojen suomenkielisten selitysten lisäksi latinan-, englannin- ja ruotsinkieliset vastineet sekä mahdolliset rinnakkaistermit ja lyhenteet.

Tee hankintaehdotus

Etkö löytänyt etsimääsi kirjaa? Tee hankintaehdotus! Voit samalla myös tehdä varauksen, jolloin saat kirjan lainaan heti, kun se on kirjaston kokoelmassa.

Kirjat ovat tiedonhaun kivijalka

Kirjat muodostavat lehtiartikkelien ohella tiedonhaun peruspilarin. Kirjoja julkaistaan sekä painettuina sekä elektronisessa muodossa.

Kirjastoluetteloista, kuten Centria-Finnasta ja Finna.fi:stä, voit painettujen kirjojen kokoelman lisäksi löytää linkkejä vapaasti käytettäviin verkkokirjoihin, joita voi lukea erilaisilla päätelaitteilla, myös mobiililaitteilla. Kirjasto on hankkinut useita maksullisia e-kirjapalveluja, joiden kautta löydät sekä kotimaisia että ulkomaisia e-kirjoja. 

Osa e-kirjoista vaatii kirjautumisen ammattikorkeakoulun verkkoon. 

Kysy kirjastostasi apua ja neuvoa, kun jokin askarruttaa!

E-kirjapalveluja

Ellibs  tarjoaa luettavaksi e-kirjoja eri aloilta. Kirjaudu palveluun Centria-ammattikorkeakoulun Haka-tunnuksilla.  Ellibs-ohjeet

Ebook Central  sisältää englanninkielisiä e-kirjoja eri aihealueilta. Ebook Central -ohje

VLeBooks on monialainen e-kirjapalvelu. Palvelusta löytyy mm. aiemmin Dawsonera-palvelussa olleet e-kirjat. VLeBooks ohje

Alma Talent Verkkokirjahylly sisältää suomalaisia Alma Talentin kustantamia e-kirjoja erityisesti esimiestyön alueelta. Verkkokirjahylly ohje

Kauppakamarin Ammattikirjastossa  on viisi kokoelmaa: Johtaminen, Juridiikka, Myynti, markkinointi ja viestintä, Talous sekä Työsuhde. 

 

Raamattu ja virsikirja verkossa