Googlea voi hyvin käyttää tiedonhaussa. Erityisesti siitä on hyötyä nopeassa tiedonhaussa, asioiden tarkistamisessa, etsiessä tiettyä sivustoa tai knoppitietoa sekä muussa arkipäivän tiedonhaussa. Muista lähdekritiikki!
Muista myös Google Scholar, joka hakee tieteellistä aineistoa. Se etsii vapaasti saatavia artikkeleita, mutta usein hakutuloksiin tulee myös maksullista aineistoa. Älä kuitenkaan tyydy pelkästään Google Scholarin tuottamiin tuloksiin. Hyvä tiedonhaun tulos perustuu useiden tietolähteiden käyttöön
Sisältää ajantasaisten säädöstietokantojen lisäksi juridisen uutispalvelun, lakikirjaston sähköiset kirjat, artikkelit, lehdet ja sanakirjan.
Vastaava vapaasti verkossa toimiva palvelu, josta voit löytää esim. Kirkkolain.
Tehosta vieraiden kielten ymmärtämistä, oman tekstin tuottamista sekä kieliopintoja hyödyntämällä huippulaadukasta MOT Kielipalvelua®.
Palvelu sisältää MOTista tutut työkalut moderneina ja helppokäyttöisinä Sanakirja.fi-alustalla.
Jatkuvasti kehittyvään MOT Kielipalveluun® kuuluvat:
· MOT Sanakirjat®
· Sanakirjasisältöjä Oxford University Pressiltä
· Sanakirjasisältöjä NE:ltä (Nationalencyclopedin)
· MOT Kääntäjä®
· MOT Kielentarkistin®
Centrian sisäverkossa palvelu toimii ilman tunnistautumista osoitteessa https://www.sanakirja.fi
Sisäverkon ulkopuolelta palvelun saa käyttöön seuraavasti (sama ohje videona):
1. Mene osoitteeseen www.sanakirja.fi ja klikkaa oikeasta yläkulmasta Kirjaudu tai mene osoitteeseen www.sanakirja.fi/korkeakouluille.
2. Valitse organisaatiosi Yliopisto tai ammattikorkeakoulu -valikosta ja klikkaa Haka Login.
3. Voit kirjautua palveluun aina tarvittaessa uudelleen Haka-tunnistautumisella. Selain muistaa kirjautumisen siihen asti, kunnes välimuisti tyhjennetään tai palvelu päivittyy.