Skip to Main Content

E-aineisto-opas opettajille

E-kirjan lukeminen

Centrian tarjoamat e-kirjat löydät joko alakohtaisista tiedonhaun oppaista tai tältä e-aineisto-sivulta. Mikäli haluat lukea e-kirjaa kotikoneella tai mobiililaitteella Centrian verkon ulkopuolella, sinun on kirjauduttava palveluun Centrian sähköpostiosoitteella ja salasanalla Haka-järjestelmän kautta.

Centria-kirjaston tarjoamia e-kirjoja voi lukea millä tahansa tietokoneella tai mobiililaitteella. Niitä voidaan lukea verkkoselaimella (PC, mobiililaitteet), Adobe Digital Editions -lukuohjelmalla (PC, mobiililaitteet) tai Ellibs-sovelluksella (mobiililaitteet).

Osa e-kirjoista voidaan ladata määräajaksi laitteelle. Ladatut kirjat luetaan ilmaisella Adobe Digital Editions -lukuohjelmalla. Lukuohjelmia joudutaan käyttämään, koska kirjat ovat DRM-suojattuja.

Ebook Central

 

 

Kirjan voi lukea joko selaimessa (Online reading) tai ladata omalle koneelle tai mobiililaitteelle ja lukea sitä Adobe Digital Editions -lukuohjelmalla.

Ladatessasi kirjaa valitse ensin, haluatko ladata kirjan PC:lle vai mobiililaitteelle, minkä jälkeen sinua pyydetään lataamaan Adobe Digital Editons -lukuohjelma. Adobe Id tulee auktorisoida vain siinä tapauksessa, että haluat lukea kirjaa myös muulla kuin sillä koneella, jonne latasit kirjan. Jos luet kirjaa aina samalta koneelta, laita rasti ruutuun I want to authorize my computer without an ID.

Ladattuasi kirjan laitteellesi se on käytössäsi palvelun ilmoittaman ajan, esimerkiksi 21 päivää. Ladatut kirjat löydät Ebook Centraaliin kirjautuneena omasta kirjahyllystäsi (Bookshelf).

Katso tarkemmat ohjeet Ebook Centralin ohjeista.

VLeBooks

VLeBooks sisältää englanninkielisiä e-kirjoja, jotka aikaisemmin löytyivät Dawsonera-palvelusta. VLeBooksin e-kirjoja voi joko lukea suoraan selaimella tai ladata omalle laitteelle. Lukeminen vaatii tällöin erillisen lukuohjelman asentamisen omalle koneelle.

Katso ohjeet näistä alla.