Skip to Main Content

E-aineisto-opas opettajille

Kopioston kopiontilupa

Suomalaiset yliopistot ja ammattikorkeakoulut ovat hankkineet kopiointiluvan opetus-, tutkimus- ja hallintotoimintaansa. Kopiosto neuvottelee kopiointikorvauksesta Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n ja Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry:n kanssa.

Kopioston kopiointilupa

Kopiointilupa korkeakouluille 1.1.2023 alkaen

Tietoa tekijänoikeuksista

Kopiraittila
Kopiraittila on Kopioston tuottama inspiroiva ja innostava pelillinen materiaali tekijänoikeuksien oppimiseen ja opettamiseen. Kopiraittilasta löydät jokaiselle ikäryhmälle ja koulutusasteelle omaa pelillistä ja pedagogista materiaalia.

Kopiraittila on myös tekijänoikeusopas, josta löydät tietoa tekijänoikeudesta (CC-lisenssit) ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Opettajan tekijänoikeus
Tarmo Toikkasen Opettajan tekijänoikeussivusto kertoo tekijänoikeuksista ja avoimista sisällöistä opettajan ja opetuksen näkökulmasta.

Operight
Operight on tietosivusto, johon on koottu monipuolisesti tietoa opettajan työhön liittyvistä tekijänoikeusasioista.

Tekijänoikeudet opetuksessa
Tarmo Toikkasen (oppimisympäristöjen design-tutkija, opettajankouluttaja, tietokirjailija) tiivis esitys opettajille.

Tekijänoikeudet opetuksessa
Pirjo Kontkasen (lakimies, Helsingin yliopisto) koostama opas Suomen tekijänoikeuslaista ja tekijänoikeuden alaisen aineiston käytöstä opetuksessa.

Tekijänoikeus.fi
Tekijanoikeus.fi -sivustolla on oppilaitoksille ja kaikille kansalaisille kattavaa ja helppolukuista tietoa tekijänoikeudesta, Suomen tekijänoikeusjärjestöistä ja saatavilla olevasta opetusmateriaalista.