PSK Standardisointi on teollisuuden ja sitä palvelevien yritysten yhteinen kehitysyksikkö, jonka laatimat standardit perustuvat eurooppalaisiin sekä kansainvälisiin tuotestandardeihin.
SFS-online -palvelun kautta voit etsiä SFS-standardeja pdf-muodossa. Voit hakea julkaisua kirjoittamalla hakuruutuun standardin tunnuksen tai hakusanan. Haku kohdistuu Centria-ammattikorkeakoululle hankittuun kokoelmaan.
IEL sisältää IEEE:n ja IET:n julkaisemien lehtien kokotekstiartikkelit, konferenssijulkaisut ja kaikki voimassa olevat IEEE:n standardit
ITU eli International Telecommunication Union (Kansainvälinen televiestintäliitto) on YK:n alainen televiestintäverkkoja ja -palveluja kansainvälisesti koordinoiva järjestö. ITU:n päätehtäviä ovat standardointi, radiotaajuuksien jakaminen ja puhelinverkkojen yhteyskäytäntöjen organisointi maiden välillä siten, että ulkomaanpuhelut ovat mahdollisia.
ETSI eli European Telecommunications Standards Institute on riippumaton, voittoa tavoittelematon eurooppalainen telealan standardisoimisjärjestö, joka tuottaa maailmanlaajuisesti sovellettavissa olevia standardeja tieto- ja viestintätekniikan alalta.
IEC eli International Electrotechnical Commission on kansainvälinen sähköalan standardointiorganisaatio. Tunnetuimmat IEC-standardit liittyvät sähkölaitteiden liitäntöihin.
CENELEC eli European Committee For Electrotechnical Standardization (Cenelec) on eurooppalainen sähköalan standardisoimisjärjestö, jonka tarkoituksena on luoda EU- ja EFTA-maiden sähköteollisuudelle yhtenäinen markkina-alue. Cenelec laatii Eurooppaan soveltuvat sähköalan EN-standardit, HD-harmonisointiasiakirjat sekä muut vastaavat julkaisut.
SESKO on sähköteknisen alan kansallinen standardointijärjestö. SESKOn välityksellä suomalaiset teknologiaosaajat voivat olla mukana standardien laatimisessa.
SFS Online on Suomen Standardisoimisliiton julkaisemien standardien kokoelma. Sieltä voit etsiä, tulostaa ja tallentaa itsellesi SFS:n standardeja. Opiskelijoiden tunnuksilla kirjautuessa standardien avaamiseen tarvitaan FileOpen -liitännäinen, jonka voi asentaa koneelle.
Kannattaa lukea tämä, jos standardin aukaisemisessa on ongelmia:
Kirjauduttaessa valitaan oma oppilaitos ja kirjaudutaan henkilökohtaisilla HAKA-tunnuksilla. Opiskelijoiden tulee asentaa omalle koneelleen FileOpen -liitännäinen, jonka avulla Adobe reader osaa avata standardin opiskelijalle. Liitännäinen on ilmainen. SFS Onlinen etusivulla on latauslinkki.
HUOM! Standardi tulee avata Adobe readeriin - jos standardi yrittää avautua selaimeen niin ainakaan Chrome ei osaa niitä etäkäytössä avata vaan antaa virheilmoituksen. Ladatuista tiedostoista standardi aukeaa normaalisti.
Tallennettu pdf toimii yhden vuoden ajan. Standardin voi aina käydä lataamassa uudelleen palvelusta. Samalla tulee varmistettua, että käyttää aina uusinta versiota, koska SFS Onlineen standardit päivittyvät.