Suomenkielisten hakusanojen valinnassa kannattaa käyttää apuna esimerkiksi Yleistä suomalaista ontologiaa YSOa. YSO löytyy laajasta suomalaisesta sanasto- ja ontologiapalvelusta Fintosta.
YSO on on kolmikielinen, etupäässä yleiskäsitteistä koostuva ontologia, joka on tarkoitettu käytettäväksi kirjojen, artikkeleiden, elektronisen aineiston ja muiden aineistojen tiedonhakuun. Sanasto auttaa tietojen tallentajia ja tiedonhakijoita käyttämään yhteistä kieltä.
Tutkimuksia julkaistaan tieteellisissä julkaisuissa ja ammattilehdissä.
Lehtiartikkelit voivat olla esimerkiksi alkuperäistutkimuksia (original research),
katsausartikkeleita (review) tai kirjallisuuskatsauksia (systematic review).
Lehtiartikkeleita voit löytää sekä painettuina että elektronisina. Painettuja lehtiä löydät kirjastosta, ja niitä voi lainata, skannata tai kopioida omaan käyttöön. Erilaisten hakupalveluiden kautta voit lukea satojen lehtien artikkeleita elektronisessa muodossa, useimmiten pdf-muodossa.
Tutustu erilaisiin artikkelityyppeihin täällä.
Academic Search Complete on monialainen ja erittäin laaja tietokanta. Se sisältää kokotekstiartikkelien lisäksi viitetiedot ja abstraktit yli 12 500 tieteellisestä lehdestä. Lisäksi tietokanta sisältää mm. konferenssijulkaisuja, raportteja ja kirjoja lähes kaikilta tieteenaloilta. Apua tietokannan tarkennetun haun käyttämiseen löytyy linkin videosta: linkki
Sage Journals -kokoelma sisältää noin 600 lehteä vuodesta 1999 lähtien. Aihealueita ovat mm. kasvatustiede, kulttuurintutkimus, psykologia ja sosiologia. Artikkelit ovat luettavissa pdf-muodossa. Löydät ohjeita tietokannan käyttöön täältä: Sage-ohjeita
Science Direct on tietokanta, joka sisältää tieteellisten julkaisujen vertaisarvioituja kokotekstejä. Tietokanta kattaa noin 2000 elektronista lehteä pääasiassa luonnontieteiden, lääketieteen ja teknisten tieteiden alalta vuodesta 1995 lähtien.
Journal.fi on uusi tiedelehtien toimittamiseen ja julkaisemiseen tarkoitettu palvelu, jota ylläpitää Tieteellisten seurain valtuuskunta. Sivustolla on tällä hetkellä noin 100 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa.
Musiikin suunta on musiikintutkimuksen tieteellinen mielipidelehti. Lehden artikkelit toimitetaan tieteellisen käytännön mukaan, mutta niitä ei vertaisarvoida toimituksen ulkopuolisilla asiantuntijoilla. Lehti julkaisee tiedettä popularisoivia artikkeleita, kolumneja ajankohtaisista aiheista, musiikintutkijan työkalupakkia, tapahtumaraportteja sekä arvioita alan kirjallisuudesta, äänitteistä ja esityksistä.
Musiikki-lehti on musiikintutkimuksen alan vertaisarvioitu tieteellinen aikakauslehti. Lehden artikkelit edustavat suomalaista musiikintutkimusta – sen teoriaa, metodologiaa ja tutkimuskohteita – koko laajuudessaan.