Skip to Main Content

E-aineisto-opas opettajille

E-lehtien ja e-artikkelien käyttö

Elektronisia e-lehtiä tai artikkeleita voi lukea Centrian verkossa ja verkon ulkopuolella kirjautumalla haka-tunnuksilla. Tietokannoissa on luettavissa kokonaisia e-lehtiä tai sitten niiden artikkeleita.

Elektronisten aineistojen käyttöehdot kerrotaan tietokannan, kustantajan tai lehden sivuilla. Linkit eri palvelujen käyttöehtoihin löytyy e-aineistolistauksesta.

Kun käytät digitaalisia aineistoja opetuksessa ja oppimateriaaleissa, noudata aineistojen käyttöehtoja sekä hyvän tavan mukaisia viittauskäytäntöjä. Merkitse kaikkiin käyttämiisi kuviin ja muihin materiaaleihin tekijä- ja lähdetiedot. 

E-lehdet ja e-artikkelit

Abi Inform Taloustieteen aineisto, sisältää e-lehtiä, tutkimuksia ja raportteja

Academic Search Complete Monialainen kansainvälinen e-lehtien hakupalvelu.

Alma Talent ammattilaismediat (ent. Summa) Alma Talentin julkaisemien lehtien verkkopalvelu.

Alma Talent Media-arkisto Sisältää Talentumin / Alma Talentin julkaisemien lehtien artikkelit kokoteksteinä vuodesta 2001 alkaen.

Cinahl Kansainvälinen hoitotieteen ja hoitotyön e-lehtien hakupalvelu

DOAJ Vapaasti verkossa käytettävien kansainvälisten lehtien hakupalvelu

Emerald Kansainvälinen e-lehtipalvelu pääasiassa taloustieteiden ja tekniikan aloilta

Epress Sanomalehtipalvelu, joka tarjoaa kotimaisten paikallis- ja maakuntalehtien näköisversiot luettavaksi heti niiden ilmestyttyä. Palvelu toimii vain Centrian verkossa.

IEL Online Kansainvälinen sähköalan ja tietotekniikan alan e-lehtipalvelu, sisältäen myös konferenssijulkaisuja ja standardeja.

International Index to Music Periodicals Kansainvälinen musiikkilehtien artikkelipalvelu

Journal.fi Suomalaiset tiedelehdet verkossa.

Kauppalehti Online Tärkeimmät ajankohtaiset talousuutiset, pörssikurssit ja kattavat sijoittajapalvelut.

Medline kattaa noin 5600 kansainvälistä lääketieteen ja sen lähialojen (hoitotiede, hammaslääketiede, eläinlääketiede) lehteä ja se sisältää kymmenien miljoonien artikkelien tiedot. Medline sisältää artikkeleiden perustiedot ja tiivistelmät. Suurimmassa osasta artikkeleita on myös linkki artikkelin nettiversioon.

SAGE Journals Sisältää yli 600 kokotekstilehteä vuodesta 1999 lähtien. Aihealueita ovat mm. kasvatustiede, kulttuurintutkimus, lääke- ja terveystieteet, politiikan tutkimus, psykologia, sosiologia, talous- ja hallintotieteet, uskontotiede ja viestintä.

Science Direct Sisältää noin 2000 elektronista lehteä pääasiassa luonnontieteiden, lääketieteen ja teknisten tieteiden alalta vuodesta 1995 lähtien

Terveysportti Terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu palvelu, jonka kautta ovat käytettävissä mm. Lääkärin ja Sairaanhoitajan tietokannat, lääketietokanta, e-kirjoja ja e-lehtiä.

Tutkiva Hoitotyö Hoitotieteellinen aikakauslehti.