Skip to Main Content

Wihi-ohjeet

Aihe-ehdotus

1. Kirjaudu Wihiin Centrian käyttäjätunnuksillasi osoiteessa https://centria.wihi.fi/ tai valitse Pepistä lamppu-symbolin alta symboli W. 

2. Jos sinulla on useampi opiskeluoikeus, valitse oikea kohdasta opiskeluoikeudet.

3. Valitse Luo aihe-ehdotus. Avautuu ikkuna, jossa voit luoda aihe-ehdotuksen (jos aihe-ehdotus ei avaudu, tarkista että pop-upit ovat selaimessasi sallittuja).

4. Jos työ tehdään pari- tai ryhmätyönä, lisää ryhmän jäsenet. Tarkistathan, että Ryhmän jäsenet -kohdassa näkyy kullakin opiskelijalla oikea koulutus. HUOM! Sopikaa etukäteen, kuka ryhmän jäsenistä aloittaa prosessin aihe-ehdotuksen tallentamisella. Jos teet työn yksin, ryhmän jäseniä ei tarvitse lisätä.

5. Tässä vaiheessa sinun tulee täyttää ainakin pakolliset, punaisella tähdellä merkityt kentät. Voit välissä tallentaa aihe-ehdotuksen.

 

Kuvankaappaus WIHIstä, jossa lisätään muut ryhmänjäsenet opinnäytetyöprojektiin.

 

6. Opinnäytetyön nimenä voit aluksi käyttää työnimeä, joka tarkentuu myöhemmin. Muista kuitenkin päivittää työn nimi ja käännös heti kun tämä on tiedossa, viimeistään ennen kuin lähetät lopullisen opinnäytetyöversion plagioinnintarkastukseen.

HUOM! Kun ohjaaja on arvioinut opinnäytetyösi, työlle tallentamasi nimi ja tämän käännös Wihissä tulevat opintosuorituksiisi ja lopulta todistuksellesi. Tietojen oikeellisuus on opiskelijan vastuulla.

7. Suuntautumisvaihtoehto ei ole pakollinen tieto.

8. Opinnäytetyön suunniteltu aloitus- ja lopetuspäivämäärä ovat suuntaa antavia tietoja. Voit muokata niitä opinnäytetyön edetessä.

9. Jos tiedät, mikä on opinnäytetyösi tyyppi, valitse se tässä kohtaa. Jos opinnäytetyön tyyppi ei ole vielä selvillä, valitse Ei tiedossa. Tietoa voi muokata myöhemmin.

10. Voit esittää ohjausaikatoiveen, mutta huomioi, että koulutuksilla voi olla omat ohjauksen toteuttamiseen liittyviä aikatauluja.

11. Työn sisällön, tavoitteen ja tuloksen kuvaus on pakollinen. Muita kenttiä voit täyttää myöhemmin opinnäytetyösi edettyä.

 

Kuvankaappaus WIHIStä kohdasta, jossa kuvataan työn tavoitteet, sisältö ja tulokset.

 

12. Jos teet työsi toimeksiantona, täytä toimeksiantajan tiedot heti kun se on mahdollista.

 

Kuvankaappaus Wihistä kohdasta, johon laitetaan toimeksiantajan tiedot.

 

13. Valmiudet on vapaaehtoinen kenttä. Aihe-ehdotuksesi hyväksymisprosessin kannalta on toivottavaa, että tallennat tähän jotain taustatietoja.

 

Kuvankaappaus WIHIstä kohdasta, jossa kuvataan opiskelijan valmiudet.

 

14. Sitoutuminen hyvän tieteellisen käytännön noudattamiseen on pakollista. Tarkemmin ohjeisiin voit tutustua Centrian opinnäytetyöohjeessa kohdassa Opinnäytetyön eettiset ohjeet tai TENKin sivuilla osoiteessa https://tenk.fi/sites/default/files/2023-03/HTK-ohje_2023.pdf .

15. Lopuksi lähetä aihe-ehdotus. Voit myös tehdä aihe-ehdotusta vähitellen, jolloin tallennat aihe-ehdotuksen luonnoksena ennen kuin lähetät sen eteenpäin. Aihe-ehdotuksen peruuttaminen poistaa luonnoksen.

Kun olet lähettänyt aihe-ehdotuksen, sinulle avautuu Wihissä ensimmäinen työtila: Aihe-ehdotus. Näet tästä, että aihe-ehdotus on lähetetty koordinaattorin hyväksyttäväksi.

HUOM! Jos opinnäytetyöllä on useampi tekijä, tulee jokaisen opiskelijan hyväksyä aihe-ehdotus ennen kuin koordinaattorin on mahdollista tehdä hyväksyntä.

 

 

Koordinaattori voi pyytää sinulta tarkennuksia lähettämääsi aihe-ehdotukseen. Koordinaattorin Wihiin tallentamista viesteistä saat automaattisen sähköpostin. Kun koordinaattori on hyväksynyt aihe-ehdotuksesi ja työllesi on nimetty ohjaaja, saat tästä automaattisen sähköpostiviestin.