Skip to Main Content

Wihi-ohjeet

Koordinaattori

Koordinaattorit on sovittu koulutuksittain ja heille on Peppiin asetettu Wihi-koordinaattorin rooli. Koordinaattorilla on sekä ohjaajan että koordinaattorin rooli Wihissä. Tarkista Wihin oikeasta yläkulmasta profiilin asetuksista, millä roolilla olet kirjautuneena Wihiin. Roolin voi vaihtaa viemällä hiiren profiilin päälle. Koordinaattorin roolilla näet ja käsittelet mm. opiskelijoiden lähettämiä aihe-ehdotuksia, lisäät opinnäytetyöprojekteille ohjaajan ja tarkastajan sekä seuraat koulutuksesi opinnäytetöiden edistymistä.

Opiskelija laatii Wihissä aihe-ehdotuksen, josta koordinaattorille tulee sähköpostiin heräte (asetukset kohta 3.1). Jos opinnäytetyöllä on useampi tekijä, niin yksi opiskelija laatii Wihiin aihe-ehdotuksen ja laittaa sen muille ryhmäläisille (opiskelijoille) hyväksyttäväksi. Kun kaikki opinnäytetyön jäsenet ovat hyväksyneet aihe-ehdotuksen voi koordinaattori hyväksyä aihe-ehdotuksen ja lisätä ohjaajan työlle. Tiedoksi: Jos opinnäytetyöllä useampi tekijä, Wihin kautta jokaiselle tulee sama arviointi, ei ole mahdollista eriyttää.

Opiskelijan lähettämän aihe-ehdotuksen hyväksyminen
 

Koordinaattori voi halutessaan hyväksyä opiskelijan laatiman aihe-ehdotuksen ennen kuin hän kiinnittää opinnäytetyöprojektille ohjaajat. Vaihtoehtoisesti koordinaattori voi hypätä suoraan ohjeen kohtaan 'Lisää työlle ohjaaja ja tarkastaja', jolloin aihe-ehdotus hyväksytään automaattisesti, kun työlle liitetään ohjaaja.

Jos opinnäytetyö tehdään ryhmätyönä, voit hyväksyä ehdotuksen vasta kun kaikki ryhmän jäsenet ovat hyväksyneet kutsunsa.

1. Siirry Aihe-ehdotuksen näkymään, jolloin näet listan opiskelijoiden lähettämistä aihe-ehdotuksista ja voit tarvittaessa suodattaa koulutusohjelmatiedolla listaa.

Huom! Tässä vaiheessa työn nimi on alustava ja sitä voidaan myöhemmin vaihtaa.
Kun valitset ohjelman Koulutusohjelma-pudotusvalikosta, valintasi tallentuu käynnissä olevalle ja tuleville istunnoille kunnes vaihdat sen. Sama valinta näkyy kaikilla sivuilla (Aktiiviset projektit, Julkaisuvaiheen projektit jne.).

2. Siirry opiskelijan lähettämään aihe-ehdotukseen klikkaamalla opinnäytetyön nimeä.

Kuvankaappaus Wihin aihe-ehdotusten sivusta

 

3. Tarkista aihe-ehdotus Opinnäytetyön tiedot -kohdasta ja hyväksy se Hyväksy aihe-ehdotus -painikkeella. Jos aihe-ehdotusta ei voi vielä hyväksyä ja opiskelijan tulee tässä vaiheessa tarkentaa/täydentää aihe-ehdotusta, laita täydennyspyyntö opiskelijalle Wihin aihe-ehdotusvaiheen Viestit-toiminnolla.

Kuvankaappaus Wihin hyväksy aihe-ehdotus -painikkeesta.

Lisää työlle ohjaaja ja tarkastaja
 

Koordinaattori lisää opinnäytetyölle ohjaajan ja tarkastajan. Jos et ole vielä hyväksynyt aihe-ehdotusta, ohjaajien lisääminen siirtää sen automaattisesti hyväksytyksi.

Jos työllä on useampi ohjaaja, yksi on valittava vastuuarvioijaksi. Tarkastaja on kieliasun tarkastaja, eli kieltenopettaja. Ohjaajat saavat sähköposti-ilmoituksen uudesta opinnäytetyöprojektista, johon heidät on lisätty.

1. Siirry Wihin yläreunasta Aihe-ehdotukset -näkymään, jolloin näet listan opiskelijoiden lähettämista aihe-ehdotuksista ja voit tarvittaessa suodattaa koulutusohjelmatiedolla listaa.

Kun valitset ohjelman Koulutusohjelma-pudotusvalikosta, valintasi tallentuu käynnissä olevalle ja tuleville istunnoille kunnes vaihdat sen. Sama valinta näkyy kaikilla sivuilla (Aktiiviset projektit, Julkaisuvaiheen projektit jne.)

Huom! Tässä vaiheessa työn nimi on alustava ja sitä voidaan myöhemmin vaihtaa.

2. Valitse opiskelijan riviltä valintaruutu (2a) ja klikkaa Lisää ohjaaja/tarkastaja -painiketta (2b).

Kuvankaappaus Wihistä, kuinka työlle lisätään ohjaaja.

3. Valitse ponnahdusikkunalla Lisää -painike, syötä hakukenttään ohjaajan nimi (tai osa nimestä) ja valitse henkilö pudotusvalikosta. Määritä henkilölle rooli (ohjaaja, lisäohjaaja, tarkastaja) radionapeilla ja valintaruuduilla. Valitse vastuuarvioija ohjaajista.

4. Lopuksi valitse Lähetä.

Kuvankaappaus Wihistä, kuinka henkilölle lisätään rooli.

 

Ohjaaja - opinnäytetyön vastuuohjaaja, voidaan valita myös vastuuarvioijaksi.

Lisäohjaaja - jos opinnäytetyöllä on useampi ohjaaja, niin muut ohjaajat ovat lisäohjaajia, joilla on samat oikeudet kuin ohjaajalla lukuun ottamatta oikeutta nähdä plagioinnin tarkistuksen tulosta.

Vastuuarvioija - Vastuuarvioijaksi voidaan valita kuka tahansa ohjaajista ja tarkastajista. Vastuuarvioija arvioi työn viimeisenä ja ottaa arvioinnissa huomioon myös tarkastajan arvioinnin. Vastuuarvioijan arvioinneista lasketaan opinnäytetyön lopullinen arvosana.

Tarkastaja - Arvioijaksi valitut henkilöt osallistuvat opinnäytetyön arviointiprosessiin. Arvioijilta vaaditaan arvioinnit. Jos henkilölle valitaan pelkkä arvioijan rooli, hänet merkitään projektiin tarkastajaksi. Tarkastajat pääsevät katselemaan viestinvaihtoa ja tiedostoja (vaiheesta 3/3 lähtien). Tarkastajat osallistuvat arviointiprosessiin, mutta eivät muutoin voi osallistua opinnäytetyöprosessiin. Ohjaajalle tai lisäohjaajalle voi tarvittaessa myös laittaa tarkastajan rooli, ellei hän ole jo vastuuarvioija.

 

Roolit ja arvioija sosiaali- ja terveysalalla

Ohjaaja: lehtori
Lisäohjaaja, vastuuarvioija: koulutusalapäällikkö
Tarkastaja: kieltenopettaja

 

Roolit ja arvioija musiikissa

Ohjaaja, vastuuarvioija: lehtori
Lisäohjaaja: tarvittaessa
Tarkastaja: kieltenopettaja

 

Roolit ja arvioija muissa koulutuksissa

Ohjaaja, vastuuarvioija: opinnäytetyön ohjaaja
Lisäohjaaja: tarvittaessa
Tarkastaja: kieltenopettaja

Ohjaajien ja tarkastajien vaihtaminen opinnäytetyöprojektille
 

Koordinaattori ja ohjaaja voivat muokata ohjaajia ja tarkastajia opinnäytetyöprojektille projektin eri vaiheissa. Pääasiassa kuitenkin koordinaattori käyttää tätä toimintoa, koska vaikuttaa työaikasuunnitteluun.

 

Kuvankaappaus Wihistä, kuinka muokata ja vaihtaa ohjaajaa sekä tarkastajaa.

Opiskelijoiden lisääminen projektiin ja opiskeluoikeuden vaihtaminen
 

Opinnäytetyöprojektin Opiskelija -alueella koordinaattori voi

- Lisätä useamman opiskelijan opinnäytetyöprojektiin. Toisessa opinnäytetyöprojektissa olevia opiskelijoita ei voi lisätä.
- Vaihtaa opiskelijan opiskeluoikeuden. Opiskeluoikeuden vaihtopainikkeella tulevat valittavaksi opiskelijan kaikki voimassa olevat opiskeluoikeudet. Opiskeluoikeuden vaihtamisesta tulee tieto tapahtumalokiin. Tätä toimintoa ei tule käyttää. Vaatii ensin yhteydenoton pääkäyttäjään.

 

Kuvankaappaus Wihistä, opiskelijan lisääminen opinnäytetyöprojektiin.

Opinnäytetöiden seuraaminen ja raporttinäkymä
 

Koordinaattorin on hyvä aika ajoin käydä Wihissä seuraamassa oman koulutuksen opinnäytetöiden edistymistä.

Wihin etusivulla koordinaattori näkee uusimmat opiskelijoiden lähettämät aihe-ehdotukset. Etusivun Hitaimmin edistyneet projektit -osiossa näkyvät työt, joita ei ole aloitettu tai joissa opiskelijan viimeisimmästä toiminnasta on kulunut viikkoja. Projektit on listattu aikajärjestykseen sen mukaan, minkä etenemisestä on kulunut eniten aikaa.

Aktiivisuus -sarakkeen ikoni muuttuu työn edistymisen mukaan.

 

Kuvankaappaus Wihistä, jossa näkyvillä projektin etenemisestä kertovat ikonit.

 

Aihe-ehdotukset näkymässä koordinaattori voi selata aihe-ehdotuksia koulutusohjelmittain tai aihe-ehdotuksen tilan mukaisesti. Kun koordinaattoreita on useita, löytyy oman koulutuksen aihe-ehdotukset suodattamalla näkymää koulutusohjelmatiedolla. Koordinaattori voi tarvittaessa tehdä opiskelijan puolesta myös aihe-ehdotuksen Wihiin.

Aktiiviset projektit -näkymässä voi selata aktiivisia, meneillään olevia opinnäytetyöprojekteja, koulutusohjelmittain tai koulutusmuodon mukaisesti.

Julkaisuvaiheen projektit -näkymässä voi selata koulutusohjelmittain opinnäytetyöprojektejä, joiden loppuarviointi on viimeistelemättä. Opinnäytetyöprojekti näkyy tässä näkymässä, kun ohjaaja on tehnyt arvioinnin, mutta ei ole vielä vahvistanut opinnäytetyön julkaisun linkkiä. Numeerinen arviointi siirtyy Peppiin vasta, kun ohjaaja on hyväksynyt julkaisulinkin.

Raporttinäkymästä voi selata koulutuksittain opinnäytetöiden etenemistä. Raportti-näkymästä näkee kokonaiskuvan siitä, missä vaiheessa eri koulutusohjelmien opinnäytetyöt ovat. Jos haluat tarkastella tietyn opettajan ohjaamia opinnäytetöitä, valitse koulutus ja sitten opettajan nimi.

 

Kuvankaappaus Wihistä, jossa tarkastellaan tietyn opettajan ohjaamia opinnäytetöitä.


Arkistoidut työt -näkymässä voit selata koulutuksittain arkistoituja opinnäytetyöprojekteja.

Projektien haku -näkymässä voi hakea opinnäytetyöprojektia opiskelijan nimen tai opiskelijanumeron avulla. Haku kohdistuu hyväksyttyihin aihe-ehdotuksiin sekä aktiivisiin ja arkistoituihin projekteihin. Tässä näkymässä voi hakea myös luonnostilassa olevia projekteja.