Skip to Main Content

Wihi-ohjeet

Arviointi

Vastuuarvioija ja tarkastaja (kieliasun arvioija) arvioivat lopullisen työn, kun ohjaaja on hyväksynyt plagioinnin tarkastuksen ja opinnäytetyön lopullisen version.

Kun arviointilausunto on hyväksytty ja arvioinnit kirjattu rekisteriin näkyvät kaikki suorituksen opiskelijan HOPSissa. Lopullisen arvioinnin yhteydessä opinnäytetyöhön liittyvien opintojaksojen arvioinnit muuttuvat hyväksytystä arvosanasta opinnäytetyön loppuarvosanaa vastaaviksi.

Tarkastaja ja tarkastettavat opinnäytetyöt
 

Opiskelija lähettää työnsä ohjaajan ohjeistuksen mukaisesti kieliasun arviointiin samaan tapaan kuin tapahtuu sidosryhmän edustajalle työn lähettäminen. Tarkastaja saa tästä automaattisen viestin, joka sisältää linkin opiskelijan lähettämään työhön. Tarkastaja antaa palautteen opiskelijalle sähköpostiin saamansa linkin kautta (palautteeseen voi lisätä liitetiedoston). Tämän lisäksi tarkastajan on käytävä antamassa Wihissä oma arviointinsa arvioinnin kohteesta, joka liittyy kirjalliseen tuotokseen.

Tarkastaja näkee arviointia odottavat ja arviointiin tulevat työt Wihin Tarkastettavat opinnäytetyöt -näkymän kautta. Myös etusivulla näkyy ilmoitus tarkastettavana olevista töistä.

Kun ohjaaja on hyväksynyt plagioinnintarkastuksen, pääsee tarkastaja arvioimaan opinnäytetyön valitsemalla opiskelijan opinnäytetyöprojektin ylälaidasta painikkeesta Arvioi opinnäytetyö.

Opinnäytetyön arviointi ja arvioinnin viimeistely vastuuarvioijan toimesta
 

Kun tarkastaja on arvioinut työn omalta osaltaan, näkyy lomakkeella arviointi omassa sarakkeessa. Ohjaaja (tai vastuuarvioija, jos eri henkilö kuin ohjaaja) arvioi opinnäytetyön viimeisenä ja huomioi arvioinnissaan myös tarkastajan tallentaman arvioinnin sekä kirjoittaa lomakkeelle kirjallisen lausunnon. Vastuuarvioija voi vielä muuttaa tarvittaessa arvioinnin kohteiden arvosanoja, täydentää arviointilausuntoa tai lisätä kypsyysnäytteen kielen. Vastuuarvioijan arvioinneista lasketaan opinnäytetyön lopullinen arvosana. Opiskelijan lopullisella pdf-lomakkeella näkyy vain vastuuarvioijan arvioinnit.

Kun arviointi on kaikilta osin kunnossa, vastuuarvioija tallentaa arvioinnin valitsemalla Hyväksy. Hyväksymisen jälkeen arviointia ei voi enää muuttaa. Wihi kysyy vielä vahvistuksen arvioinnin tallentamisesta.

Vastuuarvioija! Tarkista ennen arvioinnin lopullista tallentamista, että opinnäytetyön lopullinen versio on ladattu 3/3 vaiheessa PDF-muodossa, jotta työn voi arkistoida.

 

1. Siirry Tarkastettavat opinnäytetyöt -näkymään.
2. Valitse opinnäytetyöprojekti, jota olet arvioimassa

 

Kuvankaappaus Wihin arvioitavat opinnäytetyöt -ruudusta.

 

3. Siirry arviointilomakkeelle valitsemalla Arvioi opinnäytetyö.
- Arviointi-ponnahdusikkuna aukeaa. Jos toinen ohjaaja tai tarkastaja on tehnyt omat arvionsa, ne näkyvät lomakkeella omassa sarakkeessaan.
 

Kuvankaappaus Wihin arvioi opinnäytetyö -painikkeesta.

 

Arviointilomakkeella

4. Tarkista opinnäytetyön tiedot.
- Ensimmäinen arvioija tarkistaa, että opinnäytetyön arvioinnissa käytettävä kriteeristö on oikea (opinnäytetyön tyyppi). Oletuskriteeristö riippuu siitä, minkä työtyypin opiskelija valitsi aihe-ehdotusta tehdessään.
- Opinnäytetyön ohjaaja tarkistaa opinnäytetyön tiedot (opinnäytetyön nimi fi, en) ja mikäli opinnäytetyö on tehty toimeksiantona, merkitse työ hankkeistetuksi.

Huom! Opiskelijan opinnäytetyölle tallentama nimi ja käännös tulevat Pepissä opiskelijan opintosuorituksiin ja todistukselle. Tietojen oikeellisuus on opiskelijan vastuulla.

 

Kuvankaappaus Wihin opinnäytetyön tiedot -ruudusta.

 

5. Arvioinnin kohteet arvioidaan valitsemalla arvosana pudotusvalikosta. Huomioi, että - (miinus) ja + (plus) -merkkisiä arvosanoja ei saa käyttää!
- Vastuuarvioija huomioi omassa sarakkeessa myös tarkastajan arvioinnit.
- Tarkastaja tallentaa arvioinnin valitsemalla Tallenna luonnoksena. Arviointi tallentuu luonnoksena, kunnes vastuuarvioija on arvioinut työn omalta osaltaan.
- Ohjaajalle/vastuuarvioijalle ei lähde automaattista viestiä, että tarkastaja on arvioinut omalta osaltaan opinnäytetyön. Tarkastaja lähettää ohjaajalle/vastuuarvioijalle Wihin kautta viestiä, että on käynyt omalta osaltaan arvioimassa opiskelijan opinnäytetyön. Viesi menee Wihin kautta ohjaajan/vastuuarvioijan, mutta myös opiskelijan sähköpostiin.

 

Kuvankaappaus Wihin arvioinnin kohteet -ruudusta.

 

6. Vastuuarvioija täydentää arviointilausunto -kenttään kirjallisen lausunnon opinnäytetyöstä. Lausunto on nähtävillä arviointilausunnossa, jonka opiskelija voi tallentaa tai tulostaa itselleen.

7. Ohjaaja/vastuuarvioija lisää hyväksytyn kypsyysnäytteen kielen.

8. Vastuuarvioija tallentaa lopullisen arvioinnin valitsemalla Hyväksy, vahvista arviointi ponnahdusikkunalla valitsemalla OK.

 

Kuvankaappaus Wihin arviointilausunto -ruudusta.

 

Kun opinnäytetyö on arvioitu, voit tarkastella arviointia ja ladata arviointilausunnon. Opiskelija näkee arvioinnin vasta kun julkaistun työn linkki on hyväksytty ja työ on siirretty arkistoon.

 

Kuvankaappaus Wihin päättynyt opinnäytetyöprojekti -ruudusta.