Skip to Main Content

Wihi-ohjeet

Arvosanan vienti rekisteriin

Kun opiskelijan työ on arvioitu kaikkien tarkastajien ja vastuuarvioijan toimesta, siirrytään Wihin viimeiseen vaiheeseen Opinnäytetyön arvosanan vienti rekisteriin.

Opiskelija julkaisee opinnäytetyönsä Theseuksessa ja lisää Wihiin julkaistun työn linkin (Theseuslinkin eli pysyvän URN-osoitteen). Linkin lisäämisestä ei tule automaattista viestiä ohjaajan sähköpostiin.

Ohjaaja tarkistaa ja hyväksyy opiskelijan tallentaman Theseus-linkin, jolloin työ siirtyy arkistoon.

  • Tämän jälkeen opinnäytetyön numeerinen arvosana päivittyy Peppiin opiskelijan HOPSin kaikille opinnäytetyön opintojaksoille.
  • Opiskelija näkee arvioinnin ja pystyy lataamaan arviointilausunnon Wihistä.

 

Theseus-linkin hyväksyminen:

1. Kun opiskelija on lisännyt linkin julkaistuun työhön, siirry Julkaisuvaiheen projektit  -näkymään.
- Ohjaajalla on myös mahdollisuus lisätä linkki Opinnäytetyön arvosanan vienti rekisteriin -osiossa.

2. Tarkista, että opiskelijan tallentama linkki opinnäytetyöhön toimii.

3. Valitse Hyväksy-linkki. 
- Vahvista vaihe -ponnahdusikkuna aukeaa. 

4. Kirjoita viesti kenttään kuittaus linkin hyväksymisestä.

5. Valitse lopullinen/arkistoitava versio opinnäytetyöstä.

6. Valitse Hyväksy.
- Vaiheen hyväksymisen yhteydessä tallentuu opiskelijan HOPSin opintojaksolle Opinnäytetyö, raportointi ja viimeistelyvaihe 5 op:n arviointi. Kun arvioinnit on kirjattu rekisteriin näkyvät kaikki suoritukset opiskelijan HOPSissa. Tässä yhteydessä opinnäytetyöhön liittyvien opintojaksojen arvioinnit muuttuvat suoritetusta arvosanasta opinnäytetyön loppuarvosanaa vastaaviksi.
- Mikäli opinnäytetyö on tehty ryhmänä, projektin julkaisun jälkeen suoritukset päivittyvät kaikkien projektiin liittyvien opiskelijoiden HOPSeille.
 

 

7. Hyväksymäsi työ siirtyy Arkistoidut työt -välilehdelle.

8. Lähetä lopuksi opiskelijalle viesti, että hän voi käydä lataamassa opinnäytetyön arviointilausunnon itselleen Wihistä ennen kuin opiskeluoikeus päättyy. Opiskelija ei muutoin saa tietoa, että opinnäytetyöprojekti on päättynyt.


Kun arvioinnit on kirjattu rekisteriin näkyvät kaikki suoritukset opiskelijan HOPSilla Pepissä. Lopullisen arvioinnin yhteydessä opinnäytetyöhön liittyvien opintojaksojen arvioinnit muuttuvat hyväksytystä arvosanasta opinnäytetyön loppuarvosanaa vastaaviksi.
 

Kuvankaappaus opinnäytetyön eri vaiheiden arvosanoista.

 

Kuvankaappaus opinnäytetyön loppuarvosanasta.