Skip to Main Content

Wihi-ohjeet

Opinnäytetyön vaihe 3/3

Opinnäytetyön nimen tarkistaminen
 

Tarkista viimeistään tässä vaiheessa, että työn nimi on oikea (myös käännös). Päivitä tarvittaessa opinnäytetyön nimi. 

Avaa opinnäytetyön tiedot (Wihi-näkymässä oikealla). Tämä jälkeen valitse Muokkaa.

Kuvankaappaus Wihistä kohdasta, jossa on opinnäytetyön tiedot.

 

Päivitä opinnäytetyön nimi (fi, en).

Kuvankaappaus Wihistä, jossa tarkistetaan opinnäytetyön tiedot.

Opinnäytetyön abstrakti
 

Lähetä työsi englanninkielinen abstrakti tarkistettavaksi. Varmista työsi ohjaajalta, kenelle abstrakti tulee lähettää. Käytä tässä Lähetä kommentoitavaksi ulkopuoliselle -toimintoa. Kun olet lisännyt tiedoston, valitse lähetä kommentoitavaksi (kuvattu tarkemmin kohdassa Tiedostojen lähettäminen muille).

Kieliasun arviointi
 

Lähetä työsi kieliasun tarkistukseen. Käytä tässä Lähetä kommentoitavaksi ulkopuoliselle -toimintoa. Kun olet lisännyt tiedoston, valitse lähetä kommentoitavaksi (kuvattu tarkemmin kohdassa Tiedostojenn lähettäminen muillej).

Opinnäytetyösi kieliasun arvioi työllesi nimetty 2. tarkastaja (tiedot Opinnäytetyön Ohjaus-tiedoissa). Työn arviointiin tulee varata vähintään neljä viikkoa. Huomioi loma-aikojen vaikutus käytössä olevaan arviointiaikaan. Jos et ole saanut valmiiksi lopullista versiota, lähetä tässä vaiheessa työstäsi viimeisin versio, jotta kieliasun arviointia on mahdollista alkaa tehdä. Varmista ohjaajaltasi oikea ajankohta työsi kieliasun arviointiin lähettämisestä.

Toimeksiantajan lausunto
 

Jos työlläsi on toimeksiantaja, voit lähettää työsi kommentoitavaksi. Muista varata tähän riittävästi aikaa. Lisäämäsi tiedosto välittyy sähköpostitse työsi toimeksiantajan yhteyshenkilön sähköpostiin. Viestin sisältämä linkki on voimassa 28 vrk. Kun olet lisännyt tiedoston, valitse lähetä kommentoitavaksi ulkopuoliselle (kuvattu tarkemmin kohdassa Tiedostojen lähettäminen muille).

Valmiin opinnäytetyön lähettäminen plagioinnintunnistukseen ja arvioitavaksi
 

Tässä vaiheessa työsi tarkastetaan plagioinnin osalta. Lataa tiedosto pdf-muodossa ja lähetä se Wihissä tarkistettavaksi Turnitin -plagioinnintarkistusohjelmaan.

 

Valitse kohdasta Plagioinnin tarkastus > Lataa tiedosto

 

Tämän jälkeen valitse tiedosto, jonka lähetät tarkistettavaksi.
Tiedoston tulee olla pdf-muodossa (liitteineen yksi tiedosto). 
Ole huolellinen, että valitset oikean tiedoston.

 

Sinun tulee hyväksyä Turnitinin EULA-lisenssisopimus.
Lopuksi paina Lähetä. Työ siirtyy saman tien tarkistussovellukseen. 


Onnistuneen latauksen jälkeen plagioinnin tarkastuksen tila on analysoitavana. Kun työ on käynyt analyysin läpi, tilatiedoksi muuttuu analysoitu. Jää odottamaan ohjaajan palautetta.

Kun työ on analysoitu, mutta ohjaaja on hylännyt lähettämäsi version, näet tämän plagioinnin tarkistuksen tilatiedosta. Tarkista ohjaajan antama palaute ennen kuin lähetät uuden version plagioinnin tarkistukseen.

Kun työ on analysoitu, ja ohjaaja on hyväksynyt lähettämäsi version, näet tämän plagioinnin tarkistuksen tilatiedosta. Työ on analysoitu ja ohjaaja on hyväksynyt työn arviointiin. Jää odottamaan arviointia ja mahdollisia ohjaajan tarkentavia ohjeita.

Kypsyysnäyte
 

Kypsyysnäyte on osa opinnäytetyötäsi. Se kirjoitetaan koulusivistyskielellä. Huomaa, että koulusivistyskieli ei tarkoita samaa kuin koulutusohjelmasi opetuskieli. Sovi ohjaajasi kanssa kypsyysnäytteen kirjoittamisen ajankohdasta.

Loppuarviointi ja työn julkaiseminen Theseuksessa
 

Kun ohjaaja on arvioinut työn, sinun tulee julkaista opinnäytetyö Theseuksessa. Saat tästä vaiheesta automaattisen sähköpostiviestin: ”Opinnäytetyösi on arvioitu. Muista lisätä linkki työhön.” Wihissä näkyy tilatieto: opinnäytetyö on arvioitu.

Opinnäytetyö on julkinen asiakirja, joten jokainen opinnäytetyö tulee julkaista Theseuksessa. Työ ei voi tämän vuoksi sisältää luottamuksellista tai salaista sisältöä. Luottamuksellinen aineisto voi olla liiteosassa, joka valmiista työstä jätetään pois ja jota ei arvioida. Pois jätetty liiteosa tulee mainita tiivistelmässä. Ole tarkkana, että valitset oikean tiedoston julkaistavaksi. Tarkista, että kopioimasi Theseus-linkki on toimiva (linkin alku on https://urn.fi/URN:NBN:).

Voit määrittää julkaistaanko työsi Theseuksessa julkisessa tai käyttörajatussa kokoelmassa. Julkinen kokoelma on avoin kaikille käyttäjille. Tästä tarkemmin tietoa opinnäytetyön ohjeen kohdassa 8 Opinnäytetyön tallentaminen Theseukseen.

Vasta kun olet tallentanut työllesi Theseuksen julkaisulinkin, siirtyy opinnäytetyösi arvioituna Peppiin.

 

Kuvankaappaus Wihin opinnäytetyön tilat -ikkunasta.
 

Lisää linkki opinnäytetyöhösi.
 

Kuvankaappaus Wihistä, johon opinnäytetyön URN lisätään.


Muista lähettää linkin lisäämisestä viesti ohjaajalle, sillä ohjaaja ei saa tästä automaattista viestiä.

Kun ohjaaja on hyväksynyt lähettämäsi linkin, pääset katsomaan arvioinnin. Muistathan seurata tilannetta Wihissä, sillä tästä vaiheesta ei tule automaattista viestiä.

Opinnäytetyön arviointi Wihissä ja Pepissä
 

Kun olet suorittanut kaikki vaiheet, opinnäytetyön tilaksi päivittyy Valmis ja kaikki vaiheiden statuksena on Hyväksytty. Valitsemalla Lataa arviointi (pdf), voit avata työtäsi koskevan arviointilausunnon.

 

Kuvankaappaus arviointilausunnon avaamisesta Wihissä.
 

Kun arvioinnit on kirjattu rekisteriin näkyvät kaikki suoritukset HOPSissasi Pepissä. Lopullisen arvioinnin yhteydessä opinnäytetyöhön liittyvien opintojakson arvioinnit muuttuvat hyväksytystä arvosanasta opinnäytetyön loppuarvosanaa vastaaviksi.

 

Kuvankaappaus opinnäytetyön eri vaiheiden arvosanoista.

 

Kuvankaappaus opinnäytetyön loppuarvosanasta.