Skip to Main Content

Avoimen tieteen käytänteet Centria-ammattikorkeakoulussa

Julkaisutietojen ilmoittaminen julkaisutiedonkeruuseen

Kun artikkeli tai muu julkaisusi on ilmestynyt, ilmoita sen tiedot julkaisutiedonkeruuseen.
 

  • Tiedot ilmoitetaan JUSTUS-tallennuspalvelun kautta. Palveluun kirjaudutaan HAKA-tunnuksilla. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla palvelu saattaa vaatia tunnuksien rekisteröimistä Eduuni-ID:si, jollet ole sitä jo tehnyt jonkin toisen palvelun yhteydessä.
     
  • Justuksen kautta syötetään kaikki julkaisutiedot lukuun ottamatta H-luokan patentti- ja keksintöilmoituksia.
     
  •  Julkaisutiedonkeruuseen liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä Centria-kirjastoon, p. 040 808 5102, (julkaisutiedonkeruu@centria.fi), saat tarvittaessa lisätietoa.
  • Julkaisun tietojen lisäksi julkaisutiedonkeruuseen toimitetaan rinnakkaistallentamista varten myös varsinainen julkaisu (viimeisin kustantajalle lähettetty käsikirjoitusversio), mikäli on kyse artikkelista. Centrian tavoitteena on, että julkaisujen avoimuuden varmistamiseksi, ne tallennetaan Theseukseen. Tallentaminen vaatii aina kustantajan luvan. Kirjasto huolehtii lupien pyytämisestä kustantajalta sekä Theseus-tallentamisesta.
  • JUSTUKSEN kautta julkaisujen tilastotiedot siirretään Tiedejatutkimus.fi -portaaliin. Tämä OKM:n tarjoama palvelu kokoaa ja jakaa tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta. tiedejatutkimus.fi-portaalista voi hakea julkaisuja esimerkiksi tekijän nimellä tai korkeakouluittain  ja hakutuloksia voi rajata ja suodattaa monipuolisesti. JUSTUKSEN kautta siirretään myös varsinainen julkaisu rinnakkaistallenteena Theseukseen, mikäli siihen on kustantajan lupa.